Poziv na srednjovekovni bal

ŠTA? Priprema za bal – Srednjovekovna radionica

KADA? Nedelja, 25. novembar, 15-19h

GDE? Kulturna stanica Eđšeg (Antona Čehova 4, Novi Sad)

 

Srednjovekovna radionica – Priprema za bal

Veliko nam je zadovoljstvo da predstavimo našu prvu Pripremu za bal koja će se održati u nedelju, 25. novembra u dvoru Eđšeg, od 15 do 19 časova.

U okviru događaja, biće realizovane tri različite radionice:

Radionica pravljenja muških srednjovekovnih kostima (15:00 – 17:30): Učesnici i učesnice imaće priliku da vide i sami naprave jednu mušku odoru

Radionica pravljenja ženskih srednjovekovnih kostima (15:00 – 17:30): Učesnici i učesnice imaće pirliku da nauče i sami naprave haljinu srednjovekovnih princeza

Radionica srednjovekovnog plesa (17:30 – 19:00): Kroz muziku tog perioda, učesnici i učesnice naučiće osnovne plesne pokrete kao i jednu koreografiju koja će biti odigrana na samom Srenjovekovnom balu 24. decembra.

Želimo da kroz ples, zabavu i animaciju pokrenemo druge i da im na zanimljiv način približimo stare običaje i pokažemo da istorija ne mora da bude dosadna.

Organizovanjem prvog u nizu srednjovekovnih balova, kao i drugih ovakvih radionica, želimo da podignemo svest, želju i zainteresovanost u našoj zajednici da i drugi mogu da organizuju slične manifestacije, što bi dovelo do zajedničkog delovanja društva kao celine udružene u želji za upoznavanjem novih ljudi, znanja i, na kraju dana, kvalitetnog druženja. Verujemo da mladi uče na primeru i kroz interakciju, što im mi želimo pružiti.

Ulaz je besplatan.

Ovaj događaj realizuje se kroz program „LOKOMOTIVA 2018“, udruženja „HMM…“, u saradnji sa udruženjima „BalkanIDEA Novi Sad“ i „Centra za edukativno-kreativni razvoj omladine CEKRO“.

Projekat se sprovodi uz podršku Gradske uprave za sport i omladinu – Kancelarije za mlade, u okviru realizacije Lokalnog akcionog plana politikeza mlade Grada Novog Sada za 2018. godinu i programa OPENS 2019, koji se sufinansira sredstvima Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata zasport i omladinu AP Vojvodine i Ministarstva kulture i informisanja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here