#Praksam III – Uvođenje mladih u svet rada kroz radne prakse

Pozivamo mlade sa teritorije Srbije, da se prijave za učešće u programu kvalitetnih radnih praksi koji realizuje Beogradska otvorena škola (BOŠ) u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije i Američkom privrednom komorom (AmCham), a uz podršku Ministarstva omladine i sporta. Program praksi se sprovodi u okviru projekta „PRAKSAM III – Uvođenje mladih u svet rada kroz radne prakse“.

Konkurs je otvoren za motivisane mlade koji žele da steknu kvalitetno radno iskustvo kroz praksu u privrednim subjektima širom Srbije. Pored prilike za učenje i sticanje radnog iskustva, BOŠ će svim mladim praktikantima obezbediti i skromnu novčanu nadoknadu u iznosu troškova toplog obroka i lokalnog prevoza, te mogućnost za profesionalno povezivanje i umrežavanje. Svakom od izabranih praktikanata će biti dodeljen mentor/i iz privrednog subjekta u kojem se realizuje praksa.

Do sada je kroz naše programe prakse prošlo preko 80 mladih ljudi, u preko 50 kompanija i javnih institucija, od kojih je oko 80% zaposleno po završetku prakse.

Program #PRAKSAM je razvijen u skladu sa konceptom kvalitetnih radnih praksi. Standardi kvaliteta radnih praksi koje promovišemo i kroz ovaj program uključuju postavljanje ciljeva učenja i obuke, obezbeđen sistem mentorstva, ograničeno trajanje prakse, potpisivanje ugovora kojima se regulišu uslovi radne prakse i dodela sertifikata nakon obavljene prakse. Kroz primenu standarda kvaliteta, obezbeđujemo da mladi ljudi imaju priliku da unaprede svoje znanje i veštine, steknu radno iskustvo i da istražuju mogućnosti za razvoj karijere, što ima pozitivne efekte na njihovo zapošljavanje i tranziciju ka zaposlenju.

Zašto da Praksam?

Prakse su mnogo više od samo dobre stavke u radnoj biografiji. Kroz praksu možeš da pronađeš svoj željeni karijerni put. 

Možeš da izgradiš mrežu profesionalnih i ličnih kontakata – a te mreže traju!
Možeš da razviješ veštine koje se traže na tržištu rada, kao i da izgradiš samopouzdanje i poboljšaš svoje radne navike.

Drugim rečima, praksa je sjajan način da započneš svoju karijeru i povećaš konkurentnost jer ćeš kroz praksu:

  • možda pronaći svog budućeg poslodavca;
  • u realnom poslovnom okruženju steći nova, ali i proveriti postojeća znanja i veštine;
  • moći da pronađeš profesionalne, ali i lične uzore;
  • ojačati i unaprediti svoj CV;
  • steći brojne kontakte i umrežiti se sa ljudima iz različitih oblasti;
  • moći da stekneš jedinstveno životno iskustvo.

Tokom septembra biće odabrani praktikanti i praktikantkinje kojima će tokom tromesečne prakse biti dodeljen mentor u kompaniji koji će se starati da se mladi stručno usavrše ali i da se kvalitetno pripreme za svet rada.

Konkurs za prijavljivanje na program #PRAKSAM otvoren je do
 28. avgusta 2017. godine do 23:59h..

Više informacija o pozicijama i kompanijama koje učestvuju u programu kao i o proceduri za prijavljivanje pogledajte na
sajtu: prakse.bos.rs

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na i-mejl adresu [email protected] ili putem telefona 011/3061-341. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here