Praktikum 2018 – besplatna vođenja u MAU od 21. do 28. maja

 

Obaveštavamo vas da će, u periodu od 21. do 28. maja 2018. godine, svakog radnog dana od 18 i vikendom od 13 časova, u okviru posebnog programa „Praktikum 2018“ posetioci muzeja imati prilike da isprate osam različitih tematskih vođenja kroz stalnu postavku.

„Praktikum“ je poseban program koji Muzej afričke umetnosti realizuje sa Centrom za razvoj karijere Filozofskog fakulteta u Beogradu i uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu. U pitanju je jedinstven program prakse putem kojeg studenti završnih godina Filozofskog fakulteta, uz mentorsku pomoć kustosa, stiču znanja o istorijatu muzeja i njegovim osnivačima, zbirkama, kao i glavnim temama u oblasti muzejskog istraživanja umetnosti i kulture Afrike.

Ove godine posetioci će moći da čuju nešto više evropskoj kolonizaciji i dekolonizaciji Afrike, sakupljačkoj strasti bračnog para Pečar, afričkoj magiji u blokbaster filmovima, ali i o Frojdovom pojmu „zazornog“ kroz materijalnu kulturu naroda Zapadne Afrike. Takođe, biće napravljen osvrt na teme tradicionalne društvene organizacije, odnosa prema deci i obrazovanju, kao i posmrtnim običajima, kultu plodnosti, kultu predaka i pogrebnim običajima.

Ulaz na sva vođenja je besplatan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here