Predavanje „EU i Migracije“

Predavanje „EU i Migracije“ će biti održano okviru edukativnog programa Univerzitetskog UNESCO Kluba „Škole UNESCO mreža za ekonomski i socijalni razvoj“. Na ovu temu će govoriti Nikolas Bizel, zvaničnik u Evropskoj Komisiji.

Nikolas Bizel trenutno radi u Delegaciji Evropske Unije u Srbiji čiji je šef operacija za pravdu, unutrašnje poslove i podršku socijalnoj inkluziji. Bizel je i predavač na Francuskoj školi političkih nauka (French Grande Ecole Sciences Po Paris), kao i ekspert u poljima političkih nauka i finansija.

Na predavanju će biti predstavljena polisa Evropske Unije za Migracije, u fokusu će biti i pomoć EU Srbiji za vreme migrantske krize.

Predavanje će se održati 15. aprila u EU Info Centru (ulica Kralja Milana 7) s početkom u 17:30h. 

Škola UNESKO mreža za socijalni i ekonomski razvoj“ je namenjena studentima koji su zainteresovani da svoje obrazovanje upotpune prateći program predavanja renomiranih predavača sa prestižnih svetskih univerziteta (Harvard,Kembridž, Oksford, Sorbona). Predavači će prenositi svoja dragocena znanja našoj omadini u okviru ovog programa.

Predavanja su zamišljena kao blok nastave koji će se održavati jedanput u dve nedelje u trajanju od 2 sata. Uslov za uspešno praćenje predavanja, kao i za mogućnost učestvovanja u interaktivnim delovima nastave je poznavanje engleskog jezika. Cilj programa je da mladi steknu jedinstvena znanje i veštine koje su im potrebne na savremenom tržištu rada.

Ulaz na predavanje je slobodan.

Izvor: uuk.org.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here