Predstava – CRVENA: Samoubistvo nacije – BITEF teatar

Predstava – CRVENA: Samoubistvo nacije biće odigrana 19.4.2017. sa početkom u 20:00 u BITEF teatru.

Imaš slobodnog vremena, između napornih obaveza na fakultetu i ne znaš kako da ga provedeš? Portal Mladi se uvek trudi da odgovori tvojim interesovanjima, i na jednom mestu sakupi mnoštvo zanimljivih događaja. Jednim klikom na naš kalendar pronaćićeš sve predstave, koncerte, tribine, i izložbe u Beogradu u narednih mesec dana. Pozivamo te da nas pratiš i na na facebook-u

Demografska slika Srbije govori da smo nacija koja izumire. Svake godine Republika Srbija ostaje bez približno 30 000 stanovnika i stanovnica. Svake godine u Srbiji se izvrši od 100 – 200 000 namernih prekida trudnoće. Svakog sedmog u mesecu pripadnici ekstremističkih, desničarskih organizacija prave javne skupove na kojima prikupljaju potpise za zabranu abortusaNiko ne prikuplja potpise kojima se od države traži da zaustavi nasilje nad ženama. U 2013. godini, u partnersko-porodičnom nasilju ubijeno je 43 žene. U 2014. godini, ubijeno je 27 žena. Od januara do aprila 2015. godine, ubijeno je 15 žena. Svaka treća žena u Srbiji žrtva je fizičkog, psihološkog ili seksualnog nasilja. Demografska slika Srbije govori da smo nacija koja izumire.

Povežite sami!

Predstava - CRVENA:Samoubistvo nacije

Predstava je nastala kroz šestomesečni proces umetničkih i edukativnih radionica, koje je koncipirao i vodio tim ko-autora/ki i stručnih saradnika/ca. Proces je ispraćen andragoškim istraživanjem čiji su autori Aleksandar Bulajić i Maja Maksimović.

O BITEF-u:

BITEF teatar je avangardno pozorište smešteno u živopisan teatarski prostor rekonstruisane evangelističke crkve, u samom srcu Dorćola.Još od osnivanja 1989. godine, ideja BITEF teatra bila je širenje uticaja BITEF festivala, otkrivanje novih pozorišnih tendencija u našoj sredini, kao i pružanje prostora umetnicima čiji rad predstavlja iskorak iz tradicionalnih i utvrđenih granica scenskog izraza. Zato BITEF možemo nazvati najhrabrijim pozorištem u gradu. To je pozorište umetnika- istraživača, pozorište eksperimenta, pozorište koje stvara kulturu ne sakrivajući se iza dominatnih kulturnih modela.
Vrata BITEF teatra otvorena su za sve vidove scenskog izraza koji svoje utočište nema ni na jednoj drugoj beogradskoj sceni. Poklanjajući naročitu pažnju teatru pokreta, savremenom plesu ali i najnovijim dramskim tekstovima iz zemlje i sveta BITEF je pozorište čiji se repertoar razvija u više pravaca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here