Premijera filma „HILJADARKA“ u bioskopu Cineplexx 17. septembra u 20h

Komedija sa dušom i najimpresivnijom glumačkom ekipom naših prostora, za koju se tražila karta više na Sarajevo Film festivalu, konačno dolazi u bioskope!

Svečana premijera komedije „Hiljadarka“, o čuvenoj novčanici zakazana je za četvrtak, 17. septembar, sa početkom u 20 časova, u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center.

HiljadarkaFilm „Hiljadarka“ svoju je pretpremijeru imao na 21. Sarajevo Film Festivalu u dupke punoj sali  Narodnog pozorišta u Sarajevu. Reakcije kritike i publike nakon projekcije su bile i više nego pozitivne, dok je glumica Aida Bukva, koja u filmu tumači glavni ženski lik, izjavila je da je „jako ponosna što je deo ovog ostvarenja“.

Glavni lik filma je mladić Atif Kurtović prvi put u životu silazi u rudarsku jamu kako bi nastavio tačno tamo gde je njegov sada penzionisani otac stao i postaje rudar-udarnik. Međutim, njegova sudbina se ubrzo u potpunosti menja kada bude izabran za lice koje će krasiti najvredniju novčanicu u državi, novčanicu u iznosu od hiljadu dinara (tzv. „hiljadarku“). Tako će se Atif ubrzo naći na putu za Beograd gde će ga Titov lični fotograf uslikati i tako postaje deo istorije. U celokupnu priču uskoro ulazi i mlada devojka čiji nadimak nije slučajno „Hiljadarka“ u koju se Atif do ušiju zaljubljuje. Kada Tito najavi svoju ličnu posetu Atifovom rodnom gradiću za sve junake ove simpatične priče počinje avantura koju će pamtiti do kraja života.

Hiljadarka_posterSve će započeti 10. septembra kada se u Banovićima u Bosni i Hercegovini organizuje svečana premijera filma koja će osim glumačke i filmske ekipe ugostiti i političku i estradnu elitu celokupnog regiona. Nakon Banovića kao glavnog mesta radnje u filmu, ali i mesta gde se film u celosti i snimio, „Hiljadarka“ započinje svoju regionalnu turneju.

Hiljadarka_SFF

Branislav Trifunović, Aida Bukva, Nikola Kojo, Milutin Mima Karadžić, Moamer Kasumović, Slaven Knezović, Vanesa Glođo, Željko Pervan, samo su neka od brojnih glumačkih imena koja se pojavljuju u novoj komediji hvaljenog reditelja Nenada Đurića.

Karte za premijeru filma „Hiljadarka“ su već u prodaji na blagajni bioskopa Cineplexx UŠĆE Shoping Center, više informacija možete naći na www.cineplexx.rs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here