Premijera predstave „Motori“ u Omladinskom pozorištu Dadov – Kada igra postane zločin

U sredu, 8. marta 2017. godine s početkom u 20 časova biće održana premijera predstave „Motori“ u Omladinskom pozorištu Dadov. Reč je o vrlo aktuelnoj predstavi za mlade koja je bazirana na priči o dvojici tinejdžera, Aleksi i Vukašinu, koji pobegnu od kuće i krenu u najvećuavanturu svoga života. Međutim, avantura se ubrzo pretvori u agoniju kada ukradenim motorom pregaze svoju vršnjakinju.
Predstava Motori

-Ovo je priča o novinskim člancima koje svakodnevno čitamo, priča o vazda velikom broju stradalih u saobraćaju. Priča o ličnoj odgovornosti, ali pre svega o odrastanju koje pred mladu osobu donosi brojne izazove kojima je teško odoleti. Onaj koji je osmislio krilaticu kako je đačko doba najlepše i najbezbrižnije, nikada nije susreo našeg Aleksu i Vukašina, dvojicu nesrećnih i destruktivnih mladića opasnih po sebe i okolinu. – izjavio je reditelj predstave Patrik Lazić i skrenuo pažnju na važnost pripremanja mladih za ulazak u svet saobraćaja te odgovornost koju to donosi.

-Činjenica je da mladi vozači spadaju u visoko rizičnu grupu učesnika u saobraćaju te da su upravo saobraćajne nezgode najveći pojedinačni uzročnik smrti mladih. Stoga smo smatrali da je izuzetno važno uprizoriti ovu predstavu i na taj način edukovati decu i mlade o važnosti promišljanja bezbednosti u saobraćaju. – ističe Lazić. Predstava uživa i podršku Gradske uprave Grada Beograda – Sekretarijata za saobraćaj, a namenjena je prvenstveno starijim osnovnoškolcima i srednjoškolcima te je jedna od retkih profesionalnih angažovanih predstava za mlade na repertoaru beogradskih pozorišta.

Autor teksta i reditelj je Patrik Lazić, a u predstavi igraju mladi glumci Dragan Sekulić i Milan Zarić. Dramaturškinja je Dunja Matić, kostimografkinja Mina Purešić, scenografkinja Anđela Mandić, autor muzike Marko Jovanović, a savetnica za scenski pokret Andrea Gotovina. Dizajn plakata potpisuje Diana Zrnić, dok produkciju i organizaciju Mirjana Žarković i Danica Milosavljević.

Predstava će nakon premijere redovno nastaviti da igra za organizovani dolazak srednjih i osnovnih škola, kao i za šire zainteresovano građanstvo, a ekipa predstave poziva i roditelje da povedu svoje tinejdžere u pozorište.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here