Prijavite se na Konferenciju preduzetništva

Udruženje iSerbia, pod pokroviteljstvom Kancelarije za mlade i saradnju sa udruženjima grada Beograda organizuje dvodnevnu Konferenciju modernog preduzetništva, na teme: „Startap preduzetništvo mladih” i Freelance resursi u Srbiji”. U narednom tekstu saznajte nešto više o konferenciji.

Konferencija modernog preduzetništva

Prvi dan održavanja konferencije je 29. oktobar od 15.00 do 18.00 časova u prostorijama „Gnezdo” Kancelarije za mlade. Drugi dan održavanja Konferencije je 30. oktobar od 16.00 do 20.00 časova u sali Fakulteta bezbednosti Univerziteta u Beogradu, uz saradnju i pomoć Studentskog parlamenta Fakulteta bezbednosti i Centra za menadžment nacionalne bezbednosti u okviru fakulteta.

Cilj ove konferencije je da „mladima, na početku svog poslovnog puta, ukaže na bezbroj mogućnosti startap preduzetništva, kao i na freelance resurse, koji su dostupni, zatim da se ukaže na neophodnost neformalnog obrazovanja koje zahteva tržište rada i pre svega, da im se na poslovnom početku pruži podrška i motivacija”, istakli su značaj ovog događaja organizatori.

Na konferenciji će govoriti:

Vuk Guberinić, osnivač CarGo aplikacije;
Dušanka Ilić, direktorka Kutpoint-a i osnivač globalne internet i marketing zajednice MUNplanet;
Igor Gašparević, osnivač portala Trke;
Nikola Čubrilo, vlasnik agencije Experience i osnivač Omladinskih novina;
doc. dr Sandra Nešić, koordinator programskih aktivnosti u ICT Hub-u i predavač na predmetu Preduzetništvo, na Fakultetu za ekonomiju, finansije i adminstraciju;
Miloš Belčević, marketing kosultant i koordinator projekata;
Aleksandar Dašić, osnivač Portala Mladi;
dr Milenko Bodin, šef katedre Menadžmenta ljudskih i socijalnih resursa Fakulteta bezbednosti Univerziteta u Beogradu.

Za učešće u konferenciji besplatno se prijavite popunjavanjem kratkog formulara, do 28. oktobra u ponoć.

Agendu konferencije preuzmite ovde ili klikom na umanjenu sliku agende ispod.

Predavač Miloš Belčević je izjavio da živimo u doba kada je čitav svet povezan i kada kao pojedinci imamo mogućnost da iz svoje sobe sarađujemo sa klijentima iz čitavog sveta. „Mladi na internetu mogu iskoristiti veštine kojima raspolažu, steći nova znanja i veštine, te kao frilenseri, zarađivati na jedan kreativan i dinamičan način, nevezani za kancelariju”, smatra Belčević i dodaje da bi voleo da što više mladih iskoristi ovu sjajnu mogućnost i da će o tome više govoriti u subotu, na konferenciji.

„Do ostvarenja cilja deli te samo tvoja velika želja i istrajnost. Uvek se može pronaći način, ukoliko snažno verujete u svoju ideju“, izjavio je Aleksandar Dašić, osnivač Portala Mladi.

Predsednica Studentskog parlamenta Fakulteta bezbednosti, Dušica Kovačević, je takođe pozvala mlade, ambiciozne ljude da iskoriste priliku i upoznaju se sa brojnim aspektima preduzetništva u konkretnim uslovima i da čuju lični primer, profesora dr Milenka Bodina u nedelju na konferenciji.

Preduzetnik Vuk Gubernić želi da na konferenciji govori mladima o tome kako je najlakše naplatiti neki proizvod ili uslugu u Srbiji i koliko je vremena potrebno za transakciju u današnjem svetu, gde se podrazumeva instant komunikacija. „Saznajte šta nam je dostupno, a šta ne, na konferenciji u nedelju, očekujem vas”, poručio je Guberinić.

„Takođe očekujem dosta mladih ljudi preduzetničkog duha, da nam se pridruži i posluša naše zanimljive priče”, izjavio je Igor Gašparević i dodao da iz njegovog primera možete videti kako je potencijalni posao tu oko vas, samo ga treba iskoristiti, bez previše planiranja.

Doc. dr Sandra Nešić će izložiti predavanje, iz svoje peperspektive, o mogućnostima mladih da otpočnu sopstveni poslovni poduhvat u Srbiji. „Kako biste se ohrabrili i motivisali da krenete putem preduzetništva, tim povodom razgovaramo u subotu na konferenciji”, poručuje Sandra.

„Mnoge stvari su važnije od novca za stvaranje sopstvenog biznisa – nakon 12 godina iskustva sam više nego siguran u to. Nadam se da primerom kompanije Experience možemo ohrabriti mlade da naprave iskorak u pokretanju svoje kompanije ili realizaciji neke biznis ideje”, izjavio je Nikola Čubrilo, osnivač agencije Experience i osnivač Omladinskih novina, koji vas očekuje u nedelju na konferenciji.

Posetite konkerenciju modernog preduzetništva da zajedno razmotrite mogućnosti i strategije za omladinsko preduzetništvo, pa da zajedno u timskoj energiji podrške i motivacije odlučite i time napravite prvi korak.

Svi zainteresovani za prisustvo konferenciji mogu se besplatno prijaviti putem sledećeg linka.
Dodatne informacije možete dobiti putem mail-a: [email protected].
Prijave su otvorene do 28.10.2016. u ponoć, rezervišite na vreme svoje mesto.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here