Prijavite se za radionice „Sačuvajmo stare, umetničke zanate“

Kancelarija za mlade GO Čukarica organizuje radionice „Sačuvajmo stare, umetničke zanate“. Ovim projektom želimo da podstaknemo da se kod mladih ljudi razvije svest o značaju starih, umetničkih zanata i želja za očuvanjem tradicije.

Planirano je da se održe tri radionice kako bi se mladima približili stari, umetnički zanati kao što su kaligrafija, izrada mozaika i oslikavanje na staklu.

Prva radionica će biti radionica kaligrafije, koja predstavlja umetnost lepog pisanja i vodi poreklo iz Kine. Radionica kaligrafije će biti održana 15, 19, 22. i 26. decembra u terminu 17-19 časova u Svečanoj sali GO Čukarica.

Druga radionica je radionica izrade mozaik i predstavlja slaganje prirodnog kamena ili malih, prefabrikovanih kocki (takozvane tesare) od različitih materijala (npr. stakla, keramike) i dobijanje ornamenta ili slike na taj način. Radionica izrade mozaika će se održati 4, 5, 9. i 12. januara u terminu 17-19 časova u Svečanoj sali GO Čukarica.

Treća radionica za mlade je radionica oslikavanja stakla i ona će biti održana 15, 19, 22, 26. i 29. januara u terminu 17-19 časova u Svečanoj sali GO Čukarica.

Svi zainteresovani mladi Čukaričani mogu da se prijave na radionice putem mejla [email protected]. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, adresu, broj telefona i za koju od raduinica ste se odlučili.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here