Prijavljivanje za audicije za treći etno Festival „Glas anđela – Tijana Jurić“

Pripreme za muzički deo trećeg Festivala „Glas anđela – Tijana Jurić“ koji će 1. jula biti održan u Bajmoku, mestu nadomak Subotice, otpočele su pozivanjem talentovane dece i mladih da se prijave za audicije koje će iskristalisati deset takmičara.

U centralnom delu festivala, oni će se pesmom nadmetati za glavnu nagradu – „Glas anđela“.

treći etno Festival "Glas anđela - Tijana Jurić"

Fondacija Tijana Jurić kao pokretač ovog jedinstvenog festivala koji neguje tradicionalnu muziku, pozvala je mlade da se prijave i pokažu svoje muzičko umeće.

– Desetoro mladih koji po ocenama žirija na audicijama prođu kao najbolji, poslaće i ove godine najvažniju poruku festivala – „kulturom protiv nasilja“. Prethodne dve godine, nastupi najtalentovanije dece ove zemlje bili su praznik kulture. To je motiv koji nas vodi u želji da ova manifestacija živi, saopštio je Organizacioni odbor trećeg etno Festivala „Glas anđela – Tijana Jurić“.

Takmičare će pred stručnim žirijem i publikom pratiti poznati tamburaški orkestar „Spomenar“ iz Sombora.

AUDICIJE U SOMBORU, BEOGRADU I KRALJEVU

Rok za prijave za audicije počeo je u četvrtak, 20. aprila, a ističe 10. maja 2017. u ponoć.

Uslovi za prijavljivanje jesu starosna dob takmičara (do 16 godina starosti), pevanje etno (tradicionalnih) pesama, popunjavanje formulara za prijavu i saglasnosti roditelja/staratelja. Prijava bez saglasnosti se neće uzimati u obzir, a iste se mogu preuzeti klikom na Formular za prijavu i Saglasnost

Prijave se šalju putem pošte na adresu kancelarije Fondacije Tijana Jurić – Trg cara Jovana Nenada 15/8, Subotica, ili putem mejl adrese [email protected] sa naznakom Prijava za festival „Glas anđela“. Kandidati čije prijave budu potpune, biće kontaktirani i pozvani na audiciju na kojoj će stručni žiri odabrati 10 budućih takmičara.

Termini održavanja audicija su 12. maj (Sombor), 13. maj (Beograd) i 14. maj (Kraljevo). Lokacija i vreme održavanja audicija biće naknadno saopšteni.

VREDNE NAGRADE ZA TAKMIČARE

Fondacija Tijana Jurić nagradiće najboljeg takmičara stipendijom za školsku 2017/2018 godinu, koja će se isplaćivati tokom devet meseci u jednakim mesečnim ratama. Takmičare koji budu osvojili drugo i treće mesto, čekaju utešne, ali vredne nagrade. Škola tradicionalnog pevanja etnomuzikologa Bojane Nikolić darovaće jednom takmičaru stipendiju za besplatno školovanje glasa u trajanju od jedne godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here