Produženje roka važenja „bus plus“ kartica

Učenici srednjih škola i studenti mogu izvaditi ili produžiti važnost personalizovanih „bus plus“ kartica za narednu školsku 2015/2016. godinu počev od ponedeljka, 24. avgusta.

Kartice od prethodne školske godine učenicima srednjih škola će važiti do 30. septembra, a studentima zaključno sa 31. oktobrom ove godine, saopšteno je iz sistema „bus plus“.

U saopštenju se napominje da oni koji upisuju prvu godinu srednje škole ili fakulteta zbog promene statusa imaju obavezu da izvade novu voznu legitimaciju. Cena izdavanja nove „bus plus“ kartice je 250 dinara, dok je njeno produženje za narednu školsku godinu besplatno.

Studentske „bus plus“ kartice, na koje imaju pravo studenti visokoškolskih ustanova koji nisu stariji od 26 godina (studenti osnovnih studija, apsolventi, postapsolventi, studenti master studija), kao i studenti doktorskih studija i studenti medicinskog fakulteta do navršenih 28 godina, mogu se produžiti podnošenjem originala potvrde o pohađanju fakulteta i pružanjem na uvid važeće „bus plus“ kartice i lične karte.

Za produženje „bus plus“ kartica đaka srednjih škola, potrebno je podneti original potvrde o pohađanju škole i pružiti na uvid važeću „bus plus“ karticu i dokument sa matičnim brojem – zdravstvenu knjižicu, izvod iz matične knjige rođenih, ličnu kartu ili pasoš.

Prodajna mesta na kojima se obavlja izdavanje i produženje elektronskih povlastica nalaze se na sledećim lokacijama: RK Beograd – Masarikova 5 (šest šaltera), GSP – Skenderbegova 47 (tri šaltera), GSP – TC Trg republike, GSP – Deligradska 10, Bulevar Mihajla Pupina 10A, lokal 33 (Ju biznis centar – tri šaltera), Tempo – Viline vode bb, Tempo – Obrenovački drum 3, Tempo – Auto-put za Zagreb 35, Lasta – Glavna autobuska stanica (dva šaltera), Mladenovac, Obrenovac, Lazarevac, Barajevo, Sopot.

Na sve sadašnje i buduće studente i srednjoškolce se apeluje da na vreme produže ili izvade vozne legitimacije na mestima sa najvećim brojem šaltera, kako bi izbegli gužve. Za dodatna pitanja na raspolaganju je Korisnički servis „bus plus“ putem telefona 011/7155-155, radnim danima od 8 do 18 i subotom od 9 do 14 časova.

Izvor: StudioB

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here