Projekat „Nema budućnosti bez znanja prošlosti“

Projekat neformalne omladinske grupe ,,EKOŠ” iz Kragujevca pod nazivom ,,Nema budućnosti bez znanja prošlosti” ima za cilj da ukaže na značaj i važnost postojanja nacionalne svest kod mladih. Pitanje očuvanja nacionalnog identiteta jeste osnovni motiv zbog kog je grupa osnovana. Članove, učenike Ekonomske škole iz Kragujevca, povezuje zabrinutost zbog položaja mladih i sadržaja koji im je dostupan, a koji sve manje prikazuje prave vrednosti i sve više dopušta da mladi prate pogrešne uzore. Osnovni problem na koji volonteri žele da ukažu jeste činjenica da većina srednjoškolaca ne poznaje u dovoljnoj meri nacionalnu istoriju, a samim tim ni lokalnu istoriju grada i kraja u kome žive.

EKOŠ Nema budućnosti bez znanja prošlosti

Članovi grupe “EKOŠ” održali su dva predavanja srednjoškolcima na temu ,,Značaj očuvanja nacionalnog identiteta”, oslikali su zid Ekonomske škole i tako vizuelno prikazali temu kojom se projekat bavi, a mural će ujedno služiti i kao stalni podsetnik učenicima na važnost poznavanja istorije. Takođe, uredili su park u dvorištu Ekonomske škole gde učenici mogu da provode slobodno vreme u lepšem ambijentu.

Volonteri će održati svečana prezentaciju glavnih aktivnosti projekta ,,Nema budućnosti bez znanja prošlosti“ u petak 05.05.2017. godine u Ekonomskoj školi sa početkom u 13:30 časova.

Za dodatne informacije, obratite se Vladimiru Pešiću, lideru grupe na telefon: 064/9482371 ili na mejl [email protected]

U skladu sa Zakonom o mladima i Nacionalnom strategijom za mlade, Ministarstvo omladine i sporta u partnerstvu sa 8 Resurs centara nastavlja da pruža podršku udruženjima mladih i neformalnim omladinskim grupa širom Srbije da kroz obuku i realizaciju omladinskih projekata podstiču aktivizam i volonterizam u svojim lokalnim zajednicama.
Bilo bi nam veliko zadovoljstvo ukoliko biste svojim prisustvom pomogli da ovaj konkurs dobije odjek kakav zaslužuje. Mladima treba pomoći da menjaju svoju sredinu, jer kada mladi nešto menjaju, menjaju na bolje!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here