Projekcija filma – Maestro – DK Studentski grad

Projekcija filma – Maestro – održaće se u Domu Kulture Studentski Grad 23.2.2017. sa početkom u 19h. Nakon projekcije biće održan razgovor sa rediteljem Boškom Milosavljevićem.

Imaš slobodnog vremena, između napornih obaveza na fakultetu i ne znaš kako da ga provedeš? Portal Mladi se uvek trudi da odgovori tvojim interesovanjima, i na jednom mestu sakupi mnoštvo zanimljivih događaja. Jednim klikom na naš kalendar pronaćićeš sve predstave, koncerte, tribine, i izložbe u Beogradu u narednih mesec dana. Pozivamo te da nas pratiš i na na facebook-u.

O filmu:

Pred vama je gotovo nepoznata priča o ruskom umetniku Juriju Rakitinu, koji je u mladosti sarađivao sa Stanislavskim, Nemirovič-Dančenkom i Mejerholjdom. Kao emigrant i nepomirljivi neprijatelj komunizma, 1920. godine, bežeći od boljševika, ovaj briljantni umetnik dolazi na naše prostore i postaje nezaobilazni deo srpske pozorišne istorije. Njegovi učenici bili su neki od najznačajnijih reditelja i glumaca sa ovih prostora. Kao mlade glumice sa njim su sarađivale Mira Banjac i Renata Ulmanski. Ovo su njihova sećanja. Narator je Miloš Biković, a Rakitinove citate izgovara Milan Caci Mihajlović.

Film Maestro

O Domu kulture Studentski grad:

Dom kulture „Studentski grad“ osnovan je 1971. godine, a otvoren u maju 1974. Dom kulture je obrazovna ustanova u okviru Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Informacije o programima i ulaznice na portirnici Doma kulture (Tel. 011/2691 442). Ulaz na programe je besplatan, izuzev na komercijalne filmske i pozorišne predstave. Štampani mesečni program je besplatan. Ulaznice za pozorišne predstave i filmske projekcije prodaju se na dan održavanja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here