Projekcija filma “Mogu li da uđem?” u DK Studentski Grad

  U četvrtak 12. januara 2017. godine u maloj sali Doma Kulture Studentski Grad održaće se projekcija dokumentarnog filma “Mogu li da uđem?” u režiji Koštane Banović.

  Mogu li da uđem? je filmski esej u kome afrobrazilska religija kandomble nije toliko istražena kao što je iskustveno doživljena. Reditelj i vizuelni umetnik Koštana Banović vraća se na ostrvo blizu obale Bahia (Brazil), gde je boravila u okviru Rezidencijalnog programa Sasatar fondacije, tokom kojeg se upoznala sa lokalnom zajednicom kandomble. Intrigirana ceremonijama posednutosti duhovima na ostrvu, gde se bogovi mešaju sa ljudima, uključujući se u bubnjarske, pevačke i igračke predstave, Koštana je htela da sazna još više… našla se unutar sveta zatvorenih vrata. Svaki korak u saznavanju nečega više o kandomble kultu vodio je u kontradiktorne priče i različite ideje o tome šta je kandomble zapravo. Ili šta je bila. Ili šta bi trebalo da bude…

  Mogu li da uđem
  Projekcija filma “Mogu li da uđem?”

  O režiseru:

  Koštana Banović je umetnik i nezavisni filmski autor. Rođena je u Sarajevu. Magistar je likovne umetnosti i trenutno predaje na Fakultetu likovnih umetnosti i dizajna Univerziteta umetnosti (HKU) u Utrehtu, u Holandiji. Tokom svog opusa – crteži, predstave, filmovi – Koštana je istraživala rituale kao sredstvo za otkrivanje sebe i drugih i to je konstantni sadržalac njenog rada. Njeno istraživanje je interakcija između eksperimentalnog i etnografskog filma u praksi, filmskog eseja, a takođe koristi i video kao performativno sredstvo. Koštana se aktivno angažuje u oblasti umetnosti i kulture kao savetnik i edukator. Između ostalog, njen rad je u kolekcijama u Stedelijk muzeju Amsterdam u Holandiji.

  Više o projekciji filma možete pročitati OVDE.

  PODELI
  Portal Mladi
  Portal Mladi je servis koji je nastao kao potreba da se na jednom mestu svakodnevno objavljuju informacije i konkursi sa idejom da se mladi informišu, edukuju i motivišu.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here