Projekta – Pokreni se za saradnju

Cilj projekta Pokreni se za saradnju je povezivanje mladih i organizacija za mlade iz Srbije sa mladima iz regiona radi ostvarivanja saradnje i razmene iskustva u oblasti kulture i umetnosti, kao i promocija srpske kulture i umetnosti u zemljama regiona.

Kroz izradu filmova, promociju, prezentaciiju i održavanje kreativnih radionica, otvoriće se prostor za povezivanje mladih i organizacija mladih iz Srbije i regiona čime ćemo doprineti očuvanju i jačanju odnosa matične države i regiona. U prvoj fazi projekta biće ostvareni kontakti sa omladinskim organizacijama i mladima koji se bave projektima iz oblasti kulture iz Srbije i dijaspore, ispitani njihovi kapaciteti, planovi za rad u narednom preriodu i konkretne ideje za projekte.

Pokreni se za saradnju

U narednoj fazi biće održana kreativna radionica 8. aprila 2016, na koju će biti pozvani mladi i predstavnici organizacija mladih iz Srbije i regiona. Oni će predstaviti ideje za naredne projekte u oblasti kulture i umetnosi. Tokom radionice, učesnici će podeliti svoje iskustvo u radu, predstaviti svoje predloge projekata i uspostaviti partnerstva na konkretnim predlozima projekata. Za konkretne ideje projekata, biće izrađene video prezentacije koje imaju za cilj dodatnu motivaciju učesnika za realizaciju projekata i promociju predloga projekata potencijalnim donatorima, kako bi povećali šanse za njihovo odobravanje i realizaciju.

Pored video prezentacija biće izrađena i stranica na sajtu Inkluzivnog pokreta http://inkluzivnipokret.org/srb/pokreni-se-za-saradnju/, koja će služiti kao platforma za promociju projekata koji promovišu kulturu i umetnost, razmenu ideja i kontakata mladih i organizacija mladih iz Srbije i regiona. Po završetku video prezentacija, održaće se promocije u Srbiji, Makedoniji i Hrvatskoj. Projekat se realizuje u saradnji sa Većem srpske nacionalne manjine u Čaglinu, a podržan je od strane Ministarstva spoljnih poslova – Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u Regionu. Realizacijom projekta Pokreni se za saradnju doprinosimo razvoju srpske kulture i umetnosti, kao i jačanju veza matice i mladih iz regiona. Projekat se realizuje od januara do juna 2016. godine. Na projektu učestvuje 110 učesnika.

Javni poziv na prijavu na kreativnu radionicu biće objavljen na sajtu Inkluzivnog pokreta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here