Promeni život u nekoliko jednostavnih koraka

Misli oblikuju naš dan, mesec, godinu, život. Oblikuju naše odnose, naš stav prema mnogim stvarima i uopšte oblikuju naš pogled na svet. Kako kaže Otac Tadej :

„Kakve su ti misli takav ti je život.“

Promeni život

Nažalost misli su često naši neprijatelji i sputavači naše kreativnosti. Često mogu da nam zakomplikuju život koji je zapravo veoma jednostavan, ili bar to može da bude. Naš unutrašnji dijalog , naše misli, mogu toliko da nas opterete i da naprave opšti haos od svakodnevnice i nekih čak banalnih stvari, koje su zapravo vrlo proste i jednostavne.

Pročistiti um, kako bi on bio ispunjen lepim, prijatnim mislima nije jednostavan posao, za isto nam je potrebno vreme i određeni napor kako bismo se „naštelovali“ i istrenirali da ružne misli sabotiramo i promenimo ih u one lepe, lake i opuštajuće .

Danas postoji dosta tehnika  kako da opustimo svoj um.

Life changing ritual : Tehnika za umni filter

umni filter

Šta su to jutarnje stranice?

Vrlo jednostavno, to su stranice ispunjene našim najrazličitijim mislima u datom trenutku.

Ujutru kada se probudite jednostavno ispišite na tri stranice sve ono što vam u tom trenutku prolazi kroz glavu, sve misli, makar to bila misao: “ Zaista se pitam zašto ovo pišem, delujem tako blesavo…“

Samo pišite…. Možda će vam u početku biti teško ali ubrzo ćete videti kako misli samo teku, a vi se osećate sve slobodnije i rasterećenije.

Na taj način ćete sve misli koje vas muče ujutru „istresti“ na papir, tako  će vaš um biti rasterećeniji za ostatak dana.

Kako budete pisali stranice, iz dana u dan, slobodno čitajte ono što ste napisali. Na taj način možete  doći do neke nove ideje ili ćete čak doneti odluku za neku stvar za koju ste bili jako neodlučni i niste znali šta zaista želite.

Kroz pisanje i verbalizaciju naših misli mi lakše dolazimo do svog unutrašnjeg glasa nazvanog još i intuicija koja nas nepogrešivo usmeruje i pomaže da donesemo odluke koje su dobre za nas.

tehnika

U psihologiji verbalizacija je jako važna, jer mnoge stvari i misli koje su važne i koje nam mogu pomoći da donesemo neke odluke i usmerimo se na pravi put budu potisnute mnogim nepotrebnim mislima i brigama. Tako naša intuicija biva prigušena, a negativne misli i brige zaokupljuju naš um.

Počnite da ih pišete i pratite kako se vaš um menja i polako čisti, kako postaje sve rasterećeniji, kreativniji u odnosu na prethodne dane.

Ova tehnika može da vam bude korisna, pokušajte i u komentaru javite svoje utiske.

Ne zaboravite: Naše misli su energija i imaju moć da stvaraju.

Izvor fotografija: www.theviennesegirl.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here