Prva Media Matters konferencija

  Pozivamo Vas na prvu Media Matters konferenciju koja će se 25. marta 2017. održati u hotelu Metropol Palace. Konferenciju organizuje CAAS u saradnji sa međunarodnom mrežom studentskih organizacija Students for Liberty  i američkom fondacijom Atlas Network, a cilj joj je da široj javnosti pruži uvid u značaj i stanje novinarstva i slobode medija u Srbiji, kao i da omogući povezivanje između studenata novinarstva i mladih novinara sa jedne i relevantnih aktera iz medijske sfere sa druge strane.

  Media matters konferencija
  U okviru konferencije su planirane tri panel diskusije koje će se baviti temama poput istraživačkog novinarstva i stanja slobode medija u Srbiji, kao i novinarskom etikom i fenomenom “lažnih vesti”, a planirani govornici su novinari i urednici domaćih dnevnih i nedeljnih listova, medijski eksperti i profesori Univerziteta u Beogradu. Pored pomenutog, planirana je i sesija na kojoj će polaznici našeg nedavno završenog jednosemestralnog edukativnog programa Škola novinarstva prezentovati rezultate istraživanja kojim su uz pomoć redakcije KRIK-a bavili u toku programa.

  Program konferencije:

  10:00 Otvaranje stola za registraciju
  11:00 – 11:15 Otvaranje koferencije i pozdravni govor (Ratko Nikolić, CAAS)
  11:15 – 12:00 Predstavljanje istraživanja polaznika CAAS Škole novinarstva u saradnji sa KRIK-om (Potvrđeni govornici: Dragana Pećo, KRIK; Milica Vojinović; Jelena Radivojević)
  12:00 – 12:15 Pauza
  12:15 – 14:00 Istraživačko novinarstvo u Srbiji (Dragana Pećo, KRIK; Irena Stević, Insajder; Vladimir Radomirović, Pištaljka; Milorad Ivanović, Njuzvik; Ivana Jeremić, CINS; moderator: Dino Jahić, CINS)
  14:00 – 14:45 Slikanje i pauza
  14:45 – 16:30 Sloboda medija u Srbiji (Milan Ćulibrk, NIN; Nedim Sejdinović, NDNV; Slobodan Georgiev, BIRN; moderator: Srđan Škoro)
  16:30 – 16:45 Pauza
  16:45 – 18:30 Panel o novinarskoj etici (Snježana Milivojević, FPN; Tamara Skrozza, Savet za štampu; Antonela Riha, RTV Šabac; Danica Vučenić, Insajder; Milica Šarić, CINS; moderator: Vesna Radojević, Istinomer)
  18:30 – 18:45 Zatvaranje konferencije

  Ulaz na konferenciju je slobodan, no neophodno je registrovati se na sledećem linku jer je broj mesta ograničen.

  Facebook event konferencije možete pronaći ovde.

  PODELI
  Portal Mladi
  Portal Mladi je servis koji je nastao kao potreba da se na jednom mestu svakodnevno objavljuju informacije i konkursi sa idejom da se mladi informišu, edukuju i motivišu.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here