Prvi festival kućnih ljubimaca: Pets and Friends

OČEKUJEMO VAS na nesvakidašnjem druženju i zabavi za ljubimce, njihove vlasnike i prijatelje. Prvi festival kućnih ljubimaca Pets and Friends održaće se u subotu i nedelju, 3. i 4. septembra od 10 do 18h u parku Beogradskog hipodroma.

Ljubitelji životinja, kinolozi, groomeri, odgajivači, dreseri, veterinari, proizvođači hrane i opreme za ljubimce, felinolozi, sokolari, poznate ličnosti sa svojim ljubimcima i mnogi drugi, zajedno će se zabavljati i razmenjivati iskustva. 

Pets and Friends

Prvi Pets and Friends festival pored toga što okuplja ljubitelje životinja ima i humanitarni karakter. Udomljavanje pasa i briga o napuštenim životinjama su imperativ svima nama koji smo se udružili da učinimo dobro delo i pomognemo podizanju svesti o odgovornom postupanju prema nezaštićenim kucama i macama.

Specijalan program pripremili smo za najmlađe – zabavni park, pozorišne predstave, neobična takmičenja, kreativne i edukativne radionice i interakcija sa ljubimcima, škola jahanja, mala škola dresure i odgovornog vlasništva, druženje sa klovnovima, neobičnim ljubimcima i goste iznenađenja.

 Važna napomena: Ulaz je slobodan za sve posetioce ali je potrebno da njihovi psi i mace budu čipovani (što je ujedno i zakonska obaveza vlasnika ljubimaca), a oni koji to do sad nisu biće u mogučnosti da to učine na licu mesta.

PRAVILA PONAŠANJA NA FESTIVALU PETS & FRIENDS

 U cilju bezbednosti svih učesnika i posetilaca, kao i dobrobiti svih životinja koje će biti na Festivalu Pets & Friends, vlasnik ljubimca je u obavezi da svog ljubimca za sve vreme boravka na prostoru na kome se održava Festival vodi na povodniku i kao lice koje vodi ljubimca, snosi punu odgovornost za njegovo ponašanje na prostoru na kojem se održava festival!!! (Odluka o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda, 37/2011 i 55/2011).

Molimo sve vlasnike ljubimaca da se tokom trajanja Festivala pridržavaju sledećih pravila:

– Ukoliko je ljubimac agresivan njegov pratilac može biti samo punoletno lice, a ljubimac za sve vreme boravka na Festivalu mora biti na povodniku i sa zaštitnom korpom

– Vlasnici i pratioci ljubimaca dužni su da sa sobom nose potvrdu za ljubimca, izdatu od strane ovlašćene veterinarske službe

– Zabranjeno je puštati ljubimca sa povodnika da se slobodno kreće u delu festivalskog prostora

– Ukoliko ljubimac, prilikom boravka na festivalskom prostoru, na bilo koji način isprlja javnu površinu, vlasnik ili pratilac životinje, obavezan je da isprljanu površinu bez odlaganja očisti

– Egzotične i divlje životinje, koje se drže kao kućni ljubimci, mogu biti uvedene na festivalski prostor isključivo u odgovarajućim transporterima, prilagođenim vrsti i veličini životinje, a vlasnik ili pratioc životinje je u obavezi da sa sobom nosi potvrdu za ljubimca, izdatu od strane ovlašćene veterinarske službe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here