Prvi put u Srbiji Youth Speak Forum

  Studentska organizacija AIESEC okupila je korporativni sektor i studente širom Srbije oko tema neformalno obrazovanje i preduzetništvo

  Youth Speak ForumYouth Speak Forum je projekat koji je u toku novembra održan u 5 gradova Srbije. Organizovala ga je studentska organizacija AIESEC sa ciljem da okupi uspešne lidere današnjice, predstavnike korporativnog i javnog sektora i studente kako bi pronašli rešenje za pasivnost mladih ljudi u Srbiji.

  Tema ovogodišnjeg Youth Speak Forum-a bila je „Neformalno obrazovanje i preduzetništvo“, nastala kao rezultat zajedničke Serbia Youth Voice ankete kompanija Coca Cola Hellenic i GFK.

  – Čak 35% mladih u Srbiji sebe u sledećih 5 godina vidi u inostranstvu.

  – Na pitanje „Da li biste upisali isti fakultet“ čak jedna trećina mladih je odgovorila sa „NE“.

  – Svaka treća osoba smatra da je sposobna da izađe na tržište rada i da joj je to donelo angažovanje u studentskim organizacijama.

  Youth Speak Forum je održan u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Kladovu, a kompanije učesnice bile su Coca-Cola Hellenic, Delhaize Srbija, Mercator S, Business Excellence Group, Atria group, AirSerbia i Erste Banka, Mol Srbija, Alma Quattro, i predavači Milka Forcan, Dragana Đermanović, Ivan Stanković, Aleksandra Kosanović, Dragan Petrović, Tatjana Ostojić, Ivana Ćirković, Sonja Dakić i Ivan Ćosić.

  Youth Speak Forum pokrenuo je 500 studenata da razmišljaju o svojoj budućnosti. Da li ti razmišljaš o svojoj?

  Ukoliko razmišljaš o svojoj budućnosti, AIESEC ti nudi Global Talent, stručne plaćene prakse u inostranstvu. Više informacija možeš naći na prethodnom linku.

  AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 120 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj. Za više informacija posetite http://aiesec.rs/ i https://www.facebook.com/AIESECserbia.

  PODELI
  Portal Mladi
  Portal Mladi je servis koji je nastao kao potreba da se na jednom mestu svakodnevno objavljuju informacije i konkursi sa idejom da se mladi informišu, edukuju i motivišu.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here