Pupin akademija 10. i 11. novembra u Idvoru

U organizaciji udruženja „Srbija za mlade“ i opštine Kovačica, treća po redu Pupin akademija održaće se 10. i 11. novembra 2018. u rodnom mestu Mihajla Pupina – Idvoru.

„Porazi su samo kratka odmorišta za buduće pobede“ slogan je ovogodišnje Pupin akademije, na kojoj će govoriti: proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić, predsednica Obrazovno-istraživačkog društva „Mihajlo Pupin“ Aleksandra Ninković Tašić, učitelj u penziji iz Idvora Dragiša Matić, Petar Slavković – jedan od osnivača Pupin akademije, Zvezdana Crnogorac iz kompanije Via Academica, Nedeljko Radojičić – suosnivač kompanije Alt-HQ i generalni direktor kompanije BPS World, kao i Vlado Damjanović, jedan od osnivača internet zajednice MUNPlanet.

Pupin akademija je obrazovni, naučni i kulturni program obuke namenjen mladim talentima. Cilj predavanja, radionica i panela je da polazniima programa ponude interaktivne, kreativne i poučne sadržaje, da podstaknu njihovo analitičko mišljenje i skrenu im pažnju i na etičku dimenziju nauke i kulture.

„Kao i prethodnih godina, želja nam je da osvetlimo lik i delo jednog od naših najvećih naučnika i da inspirišemo buduće genije da krenu njegovim stopama – poručuju organizatori, dodajući da je „Pupin svetli putokaz koji mlade nepogrešivo vodi vrlinama, vrednostima, znanju i uspehu“.

Mihajlo Pupin je jedan od najznačajnijih srpskih i svetskih pronalazača i naučnika. Bio je profesor na Kolumbija Univerzitetu, predsednik Njujorške Akademije nauka, jedan od osnivača NASA-e; dobrotvor koji je svojim naporima unapredio kulturu, obrazovanje i nauku.

Dodatne informacije i prijave za Pupin akademiju – OVDE.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here