Radionica kreativnog čitanja i kritičkog pisanja

Radionica kreativnog čitanja i kritičkog pisanja i ove godine kreće sa radom. Ukoliko želite da se bavite književnom kritikom, požurite i prijavite se. Prvi čas je već desetog oktobra, u prostorijama Doma kulture Studentski grad. Radionica je potpuno besplatna! Napravite iskorak, učinite nešto za sebe i književnu scenu. Čekamo Vas!

Ovom prilikom Vas pozivamo na drugu sezonu radionice Kreativnog čitanja i kritičkog pisanja, koju drži mlada autorka Nađa Bobičić. Radionica će se održavati dva puta mesečno u prostorijama Doma kulture Studentskog grada, a prva radionica će biti održana već 10. oktobra. Nađa Bobičić će otvoriti svoje prve časove knjigom Jasminke Petrović Sve je u redu. Ukoliko ne budete stigli da pročitate knjigu ili Vam pak ne bude dostupna u datom momentu, ne brinite. To ćete ispraviti već na sledećem času!

Radionica Kreativnog čitanja i kritičkog pisanja je prvi put bila održana prošle godine, kada su polaznice i polaznici dobili prostor da slobodno promišljaju i pišu kritičke tekstove i na taj način, uspeli da svoje glasove, koji se obično ne čuju, javno iskažu na sajtu pročitaj me- http://bookvica.net/category/regionalna-knjizevnost/ . Pored domaće književne scene, na radionici se obrađuje regionalna i inostrana, te se tako dobija prilika da se savremena književnost „proživi“ u kritičkom ključu.

Nešto više o samom konceptu radionice, pronašli smo u izjavi Nađe Bobićič:

“Na radionici se bavimo savremenom književnošću, svetskom i regionalnom. Takođe, čitamo i književnost za decu i mlade, jer je ona često zanemarena. Osim čitanja i diskusije o pročitanom, drugi segment rada vezan je za pisanje tekstova o književnosti, u žanru književne kritike i eseja”, navela je Nađa Bobičić, podsećajući da je ciklus otvoren 2016. godine radionicom posvećenom knjizi Elene Ferante koja je osvojila publiku širom sveta. “Ove godine odlučili smo se da celu priču otvorimo domaćim štivom, pa je izbor pao na novu knjigu Jasminke Petrović, a dalje ćemo nastaviti da se bavimo knjigama Dubravke Ugrešić, Arundati Roj, Zejdi Smit, Karla Uvea Knausgora…”, navela je voditeljka radionice.

 

Način prijave:

Kratku biografiju, motiv za prijavljivanje i kontakt podatke treba poslati na imejl adrese: [email protected] i [email protected] do 9. oktobra.

Napomena: Prijavu za radionicu moguće je učiniti i na prvom času, 10. oktobra, a ukoliko ostane još mesta, isto tako je moguće prijaviti se i 24. oktobra. Srećno!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here