Restauracija tvrđave – Francuska

Da li osećate kako vas privlači francuski šarm? Dobra vina i ukusni sirevi vam zvuče primamljivo. Želite da budete na brodskoj palubi dok vas ljuljuška talasanje mora? Pozivamo vas na kamp u Francuskoj. Ile d’Aix je malo ostrvo u Atlantskom okeanu. Obeleženo prošlošću prepunom brojnih pomorskih događanja, ovo ostrvo sadrži puno mesta ispunjenih istorijom, jedno od njih je i tvrđava Liedot koja predstavlja istorijski spomenik. Lokalna zajednica ovog ostrva organizuje različite aktivnosti tokom cele godine kako bi učinila da ovo mesto oživi i pokaže sve svoje lepote. Tvrđava obuhvata tri zida za šetnju koja su zahvaljujući prethodnim projektima renovirana i sada su bezbedna mesta za šetnju na samoj tvrđavi.

Cilj ovog radnog projekta će biti nastavak restauracije tvrđave Liedot. Tu počinje magija, i svi oni koji maštaju o svom ličnom zamku imaće priliku da stvore jedan. Volonteri na ovom kampu će biti obučeni tradicionalnim tehnikama zidanja, identičnim onima koji su korišćeni tokom izgradnje tvrđave Liedot. Moći će da nauče da prepoznaju koji kamen se koristi za izgradnju, a koji ne, na koji način su sazidane tvrđave, i naravno da osmisli svoju ličnu legendu o tome kako je taj zid nastao. Ako ste uvek želeli da za sobom ostavite nešto što će trajati vekovima, ovo je pravo mesto za vas!

A sada malo više o mestu gde ćete živeti tri nedelje. Za početak, gde je to? U sred mora! 20km od Rochefort-sur Mer. I šta vas čeka ovde? Moći ćete da uživate u nekoliko nautičkih aktivnosti, kao što su ribolov i jedrenje sa lokalnim klubovima, i da u potpunosti osetite duh i istoriju ovog malog mesta. Za one koji čuju zov morskih sirena i vide sebe kako jedre morima sveta, ali i one koji uživaju da leškare na suncu dok čekaju da riba zagrize mamac i obraduje ih obrokom koji su sami ulovili, ovaj kamp je korak bliže ostvarenju snova. Pored toga, aktivnosti kao što su vožnja biciklom pored okeana, odbojka na pesku i još mnogo toga su na raspolaganju za otkrivanje.

Za kraj, ako vas je ova priča bar malo navela da maštate o Francuskoj i svemu što vas tamo čeka, usudite se i probajte nešto novo, jer vas tamo čeka ceo novi svet o kom niste ni sanjali!

Gde: Ile d’Aix, Francuska

Kada: 10.09.2018–01.10.2018.

Više informacija na ovom linku: https://www.mis.org.rs/volontiranje/volonterski-kampovi-u-inostranstvu/pretraga-kampova/detalji-o-kampu/?campid=15514

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here