Svetski muzički festival – Belgija

Za početak, pogledajte naziv ovog kampa „Fiesta Mundial”, festival sveta! Priča, kao i sve velike priče, počinje od malih ljudi, mladić i devojka su želeli da organizuju kulturni događaj kako bi prikupili novac za razvoj projekata na jugu i istovremeno prikazali različite vrste kulturnih performansa na jedinstvenom skupu, koji je kasnije prerastao u festival koji postoji i danas. „Fiesta mundial” je muzički festival koji se odvija na otvorenom, u okviru parka za rekreaciju. Ovaj festival uključuje projekcije svetske kinematografije, muzičke predstave sa autentičnom i popularnom etničkom muzikom, kao i ulična animacije, veliki broj radionica i multikulturalni market. Festival ne postoji bez volontera, duh multikulturalizma se neguje od prve postavljene bine pa sve do kraja samog festivala.

Zadatak volontera na ovom kampu je da od jednog običnog parka podignu pravi internacionalni festival! Volonteri će učestvovati u podizanju šatora i ograda, postavljanju drvenih podova, izgradnju podijuma, uređenju šatora i festivala, organizovanju snabdevanja vodom i strujom i postavljanju signalizacije na samom festivalu. U toku festivala će pomagati izvođačima, nakon čega će i sami moći da uživaju u njihovim nastupima. Ovaj kamp je namenjen onima koji uživaju u festivalskoj atmosferi, ali pored toga vole i da učestvuju u organizaciji događaja kao što je ovaj. Volonteri će morati da ulože veliki trud, kao i da se povremeno bave težim fizičkim poslovima, ali u okruženju punom mladih i pozitivnih ljudi koji su tu sa istim ciljem, da ovaj festival učine što boljim, rad će zapravo biti neverovatna zabava koja će se završiti uz zvuke popularne etničke muzike.

Kako pored posla uvek postoji i odmor, tako bi trebalo opisati i mesto gde će budući volonteri moći da predahnu i da se oprobaju u kulinarstvu. Volonteri će biti smešteni u klubu koji se nalazi 2 kilometra daleko od mesta samog festival, i do tamo će dolaziti biciklima koji će im biti obezbeđeni. S obzirom da će ovaj kamp nekada uključivati i težak fizički rad, uslovi smeštaja su sasvim komforni kako bi volonteri mogli da se adekvatno odmore. Poslednje, ali ne i najmanje važno, ili u ovom slučaju možda čak i veoma bitno, hrana! Volonteri će imati obezbeđene namirnice koje će moći da koriste kako bi sami pripremili obroke. To znači za one koji znaju da kuvaju da je ova prilika da pokažu sve svoje veštine, a za one koji ne znaju da pitaju mame, tetke, bake za detaljna uputstva i kulinarske savete.

Verujte nam, sa ovog kampa, kući se vraćate sa mnogim novim veštinama i mnoštvom novih prijatelja sa kojima ćete moći da nastavite da radite na nekim novim internacionalnim projektima!

Gde: Balen, Belgija

Kada: 23.09.2018–06.10.2018.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here