R:evol:ution festival u Temišvaru

 

Nakon premijernog izdanja Festivala 84 na Jahorini, kao i nedavno završenog drugog po redu Sea Star festivala u Umagu, EXIT Freedom karavan putuje u Rumuniju, na četvrti R:EVOL:UTION festival, čije kapije će sutra ponovo biti otvorene za ljubitelje dobre muzike, najrazličitijih vrsta umetnosti i pravog karnevalskog doživljaja! Od 31. maja do 2. juna R:EVOL:UTION će u bajkovitom Muzeju sela u Temišvaru poželeti dobrodošlicu svim ljubiteljima dobre muzike. Jedinstveni park prelepe prirode biće pretvoren na 72 sata u zonu neprekidne zabave protkane umetnošću, zabavnim radionicama i sportskim aktivnostima, dnevnim zabavama i mnogim drugim avanturama na više od 10 festivalskih bina i zona.

Neki od najistaknutijih izvođača današnjice predstaviće se na glavnoj, Music Guru bini. Među njima su Gogol Bordello, Dub Fx, Wilkinson, Filatov & Karas i mnogi drugi. Rejveri će uživati u poznatim trakama elektronskih magova kao što su Nicole Moudaber, Raresh, Marko Nastić, Ion Ludwig (live), Herodot i mnogi drugi na Electric Apex bini, kao i na čuvenom jezeru u sklopu festivala na kojem će biti održane after žurke.  Ljubiteljima gitarskog zvuka i metalcima biće predstavljen najraznovrsniji  program do sada, na Xtreme zoni na kojoj će nastupiti  Mortiis, Grade 2, Dordeduh, The Hellfreaks i drugi.

Lunatica je festivalski svet čuda, mesto za radost i dramu, muziku i performans, neverovatnu burlesku… Organizovan je u saradnji sa Continental Drifts timom koji stoji iza Shangri La zone na čuvenom Glastonbury festivalu, a Chris Tofu, koji je nedavno dobio MBE od kraljice, biće domaćin Lunatike. Uz njega će nastupiti impresivni sastavi kao što su Swingrovers, Karpov Not Kasparov, Mes Quins, The Circus Brothers, Count Bassy, Fanfara Transylvania, The Hypnotunez, Travie Circus, Aualeu cirkus, impersonatori Miss Monroe i Mr. Bean i ska punk atrakcija iz Srbije, bend Mamurlook. No Average Groove predstavlja još jednu zonu pod okriljem Glastonbury ekipe. Na ovom mestu širiće se zvuci čistog bass-a koji dolazi pravo iz Bristola.

Gaia Trance zona biće stecište najinteresantnijih DJ-eva iz Srbije i Rumunije ali i jedna od najzanimljivije dekorisanih zona. Kako i priliči ovom muzičkom pravcu, čudesni fluo ukrasi upotpuniće trance atmosferu. Zona umetnosti predstaviće lokalne umetnike, članove Barake, koje će posetioci imati priliku da vide i tokom samog umetničkog čina stvaranja. Za ljubitelje autentične odeće i detalja, prvi put na festivalu organizovana je Artisans’ Bazaar zona koja će predstaviti prelepe, unikatne, ručno izrađene proizvode.

R:EVOL:UTION je festival na koji možete povesti decu i ljubimce. Svi su dobrodošli. Najmlađi će imati svoju zonu, čudesno mesto za zabavu i igru tokom dana, odrasli će takođe moći da pronađu različite vrste zabave tokom dana kao što su razne radionice, a Food zona ponudiće pregršt kvalitetne i ukusne hrane. Posle svega ovoga, posetioci ostatak dana mogu provesti u Chill zoni gde se mogu odmoriti do večernjeg provoda, družiti se uz društvene igre ili jednostavno dremnuti i prepustiti se čarima prirode.

Za ljubitelje potpunog festivalskog iskustva, kamp će biti idealan izbor. Kamperima će biti obezbeđeni tuševi sa toplom vodom, toaleti, lokeri, besplatan Wi-Fi, električne stanice za punjače, prirodan hlad, kao i dostava hrane do samih šatora.

Više od 200 muzičkih i umetničkih sastava iz preko 40 zemalja širom sveta će nastupiti na R:EVOL:UTION festivalu u Temišvaru od 31. maja do 2. juna. Pored trodnevnih festivalskih ulaznica po ceni od 4.500 dinara i festivalskih paketa po ceni od 4.990 dinara, koji obuhvataju trodnevnu ulaznicu za festival i kamp, dostupne su i jednodnevne ulaznice po ceni od 2.800 dinara na prodajnim mestima Gigstix mreže i na sajtu www.gigstix.com. Na kapijama festivala, jednodnevne ulaznice biće dostupne po ceni od 129 LEI (3299 dinara), dok će cena trodnevne ulaznice iznostiti 169 LEI ( 4500 dinara) a paket koji obuhvata trodnevnu ulaznicu i kamp 189 LEI (4990 dinara).

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here