Šahovsko takmičenje Nove nade šaha 2016

Udruženje za podsticanje preduzetništva “Živojin Mišić” organizuje četvto po redu šahovsko takmičenje “Nove nade šaha” u subotu, 11. juna 2016. u Domu Vojske Srbije u Beogradu, gde će preko 150 učesnika odmeriti šahovsku snagu na 7 različitih turnira.

šahovsko takmičenje

Šahovsko takmičenje “Nove nade šaha” organizuju se od 2013. godine u cilju promocije šaha kao igre koja razvija tehnike i veštine strategije, poštovanja protivnika, dobrog pamćenja i proaktivnog razmišljanja. U skladu sa vrednostima i ciljevima Udruženja, kroz ovaj projekat podržava se i promoviše šah prvenstveno kod dece i mladih, a zatim i održava šahovski duh u zajednici kako ova vanvremenska igra ne bi bila zaboravljena.

Ove godine projekat obuhvata još jedan turnir, a uz dugogodišnju podršku Vojne gimnazije i Vojne akademije, u subotu će se održati:

  • Turnir predškolaca
  • Turnir dece do 10 godina
  • Turnir dece do 14 godina
  • Turnir dece do 18 godina
  • Turnir šahovskih amatera
  • Ekipni turnir IT kompanija
  • Ekipni trurnir pripadnika Vojske Srbije

Svečano otvaranje projekta zakazano je za 11 časova, početak turnira u 11:30, dok se proglašenje pobednika i uručenje nagrada očekuje u 16h u Svečanoj sali Doma Vojske.

Zainteresovani za detalje mogu posetiti FB stranicu Udruženja “Živojin Mišić”, kao i stranicu na sajtu Udruženja http://zivojinmisic.rs/sahovski-turniri-nove-nade-saha-2016/

Udruženje za podsticanje preduzetništva “Živojin Mišić” osnovala je domaća, srpska kompanija Devana Technologies iz želje da deo svog profita uloži u razvoj društva i ekonomski napredak zemlje. Kroz različite projekte, Udruženje se trudi da podstiče preduzetnički duh kod mladih i da razvija osobine koji svaki budući preduzetnik treba da poseduje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here