„Sakupite“ BESPLATNU avio kartu!

Leteći ponedeljakse vraća sa novim zanimljivim informacijama iz sveta aviona, letenja i avio-saobraćaja. Ovaj će vam se svideti, jer razne beneficije možete imati ako se učlanite u ovaj klub. 😀

Ako ste često po avionima, isplati se znati više o programima avio kompanija preko kojih sakupljate pređene kilometre.

Za početak, potrebno je da se prijavite na određeni program, a trenutno je nama najpristupačniji „Star Alliance“ (Frequent Flyer Programme) u kom se nalazi 27 avio kompanija. Svaka kompanija ima svoj „F.F.“ program, tako da, na koji god da se prijavite, računaće se i na letovima preko ostalih 26 kompanija

U grupaciji Star Alliance su sledeći programi na čijim sajtovima možete videti kako se različito boduju milje u zavisnosti od toga kojom kompanijom i kojom klasom letite:

AeroplanR, Asiana Club (Asiana Airlines), Flying Returns (Air India), Life Miles (Avianca – Portugal), Miles &Bonus (Aegan Airlines), Royal Orchid Plus, Victoria (TAP Portugal), Airpoints (Air New Zeland), Egyptair Plus, Infinity MileageLands (Eva Air), Mileage Plus, SAA Voyager (South African Airways), ANA Mileage Club (ANA Airlines), EuroBonus (Scandinavian Airlines), Kris Flyer (Singapore Airlines), Phoenix Miles (Air China), ShebaMiles (Fly Ethiopian) i Miles&More (Lufthansa).

Kada se prijavite, dobijete svoj broj koji upišete pri online rezervaciji avio karte ili ga date pri čekiranju na aerodromu. Kada se računaju milje, važno je u kojoj je klasi vaša karta i da li pripadate Gold ili Silver statusima programa. Deluje komplikovano…?

Jeste malo. : ) Ali, može biti isplativo.

U zavisnosti koliko milja sakupite, možete “kupiti” skupocene kofere, torbe, iPhone , egzotična vina, kutije šampanjaca, satove, ali i hotelsku sobu, rent-a-car i, po skromnom mišljenju PORTALAMLADI i Play Travel-a najbolju stvar, avio kartu za bilo gde u svetu!

Prema trenutnoj ponudi „Miles&More“ kluba, recimo za 40.000 milja dobijate kartu za Buenos Aires.

Postoje i različiti statusi koje možete steći kao članovi ovog kluba. Prvi je „Frequent Traveller“ status,onda „Senator“ status i na kraju najviši, „HON Circle“ status.

Frequent Traveller statusom imate različite benefinicije:

– Ostvarene milje se uvećavaju za 25%
– Prioritet u slučaju liste čekanja
– Registracija na šalterima za biznis razred nezavisno od razreda putovanja
– Količina predatog prtljaga je do 40 kg
– Besplatan prevoz opreme za skijanje ili golf
– Korišćenje salona biznis razreda (business lounge) tamo gde postoji

Trebalo bi uvek obratiti pažnju na uslove brisanja milja u određenom roku, ako na primer, ne letite dve godine, što varira u zavisnosti od odabrane avio kompanije.

Usput, pogledajte film “Up In The Air”, dočaraće vam lepotu sakupljanja milja, samo pazite da ne završite kao Kluni… Osim u slučaju kada je, a možda i nije, dobio najviši status

Marija Milenković

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here