SATIRA – ZGODNA PREČICA DO PAŽNJE

Zoran Kesić, satiričar, autor i voditelj emisije na televiziji B92, često voli da koristi reč budale i misli da je fajront dobra stvar. Bio je nekada Dezinformator i vodio je Ozbiljne vesti. Sada ima autorsko pravo na televizijskih 24 minuta i nedeljom zbog njega prekidaju pregled Velikog brata. U reklami diže tegove kao Kešić. Kaže da je satira zgodna prečica do pažnje i rado je koristi kako bi se našalio na račun političara.

Tribina popularnog voditelja i autora emisije „24 minuta“ Zorana Kesića na Fakultetu političkih nauka omogućila nam je da čujemo priču o počecima njegove karijere.

Pre karijere reportera pokušao je da upiše Pravni fakultet, Fakultetu dramskih umetnosti i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, ali neuspešno. Kako sam kaže: „ja sam želeo fakultet, ali fakultet nije želeo mene”. Zatim ga majka prijavljuje na audiciju na Studiju B i tako svet zabave počinje.

Prvi honorar zaradio je posle srednje škole na Studiju B. Najlepša sećanja su mu iz tog perioda kada je tri godine jurio sa kamerom po ulicama i susretao obične i neobične ljude.

– Uvek sam voleo da privučem pažnju, a satira je zgodna prečica do nje. Na šarm i duhovitost sam dobijao prolaz još kod profesora, ali to mi nije pomoglo kod devojaka. Iz ljubavnih trauma i pitanja zašto sam ja lošiji od ostalih, nastale su sveske i sveske ljubavnih jadi, ali i ljubav prema pisanju – objašnjava Kesić.

Emisija „Fajront republika” donela mu je opštu narodnu popularnost. Posle tri sezone zbog lošeg termina i sve veće popularnosti emisije „Veče sa Ivanom Ivanovićem“, ta emisija je doživela sopstveni fajront. Nakon toga dve godine je bio odsutan sa televizije. Tada stvara bend „Kesa i bombone“ kojim pokušava da se vrati na scenu.

– Cilj stvaranja benda bio je da privučemo publiku kod nas, putovali smo i stvarali uživo talk show. Bio sam u gubitku na tim putovanjima, jer od prodaje karata nije bilo dovoljno zarade da se pokriju svi troškovi, ali sam vratio veru u publiku – kaže voditelj „24 minuta”.

Emisija „24 minuta” nastaje tako što ekipa (njih petorica) koja pravi ovu emisiju na tabli napiše četiri najaktuelnije teme te nedelje i razmišljaju kako da im pristupe. Možda nekada greše, ali njihov stav u emisiji je iskren.

– Gosti rado dolaze kod nas, ali mislim da neki odbijaju dolazak jer smatraju da moraju biti duhoviti. Neki dolaze u stolicu i pokušavaju da silom budu duhoviti, da više zezaju političare od nas. Nema potrebe za tim jer mi ih zovemo zbog toga što su oni dobri u tome što rade – rekao je Kesić.

Po njegovim rečima, Beograd nije drugačiji od onog Beograda u kome je on odrastao, ali mladima fali entuzijazam.

– Nemojte biti lenji, informišite se što više i radite ono što volite. Ja bih i sada špartao ulicama – poručio je voditelj.

O rijaliti programima

– Pre nekoliko dana zvali su me da uđem u „Velikog brata“. Pitao sam ih da li se šalite?! Prezirem rijaliti programe. Kada su me zvali da uđem u „Parove“ rekao sam im da ja bih, ali moja žena neće. Nisam srećan što pre moje emisije ide Velikli brat, ali većina ljudi gleda rijaliti i mi smo u manjini – kaže Kesić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here