Sedam filmova januara – božićni filmovi

Januarska lista filmova donosi nam sedam prazničnih filmova. Redakcija sajta Portal Mladi želi vam sve najbolje u Novoj godini, a na prvom mestu: opuštanje uz dobar film!

Božićni filmovi

The Santa Suit (2010)

Drejk Hanter je nemilosrdni direktor koji je malu očevu kompaniju za proizvodnju igračaka pretvorio u jednu od najprofitabilnijih korporacija današnjice. Uprkos tome što njegove igračke donose radost svoj deci sveta, on nimalo ne mari za Božić, a svojim nezadovoljstvom čini da ga ni njegovi zaposleni ne vole mnogo. Ali stvari umeju da se preokrenu i pronađu svoj put kada to najmanje očekujemo, i jedan susret sa tajanstvenim Krisom Krendalom u kostimu Deda Mraza učiniće da se Drejkov svet okrene naglavačke, kada njih dvojica zamene uloge i Drejk bude primoran da oseti radost Božića i sve što on donosi…

The Most Wonderful Time of the Year (2008)

Svake godine, Božić je gorko-sladak praznik za Dženifer Kalen, samohranu majku koja se trudi da balansira između obaveza na poslu i svog sina. Naizgled idilična porodična proslava dodatno se komplikuje kada njen ujak sa aerodroma dovede tajanstvenog Morgana Derbija koji je propustio svoj avion. Morganovo zarazno praznično raspoloženje zbunjuje i ometa Dženifer u njenoj užurbanosti, ali joj takođe i ukazuje na to da je sve što joj je zaista trebalo sve vreme ispred njenog nosa.

 Surviving Christmas (2004)

 Kada mladog milionera Drua ostavi devojka i to pred Božić, primoran je da praznike provede sam. Ali Dru nije navikao na to, pa odluči da ode u svoj rodni kraj i vidi kuću u kojoj je živeo kao dete. Kada stigne shvati da u njegovom domu živi druga porodica, ponudi im novac u zamenu da s njima provede Božić. Međutim, način života na koji je Dru navikao nikako ne liči na život ove porodice. Kako se Božić približava a njihov dogovor postaje sve teži za ostvarivanje, primorani su da se podsete šta taj praznik stvarno označava.

Elf (2003)

Kada maleni Badi, koji je rođen u sirotištu, u noći pred Božić otpuzi u Deda Mrazov džak s poklonima, greškom završi na Severnom polu. Uprkos tome što je čovek, odgajan je kao patuljak, a kada njegova radoznalost počne da se razvija, Deda Mraz mu dozvoli da ode u Njujork i pronađe svog oca, Voltera. Usput upada u razne nevolje kako samo jedan patuljak u prelepo okićenom, velikom gradu i može, a kada se ova novost ispreči Volterovom poslu, primoran je da donese važnu odluku koja će promeniti živote obojici.

Glavnu ulogu u ovom filmu igra neprevaziđeni Vil Ferel, koji svojom duhovitošću i dečijom toplinom unosi radost u srca svih gledalaca, mladih i starih.

Christmas Story (2007)

Pre mnogo godina u jednoj dalekoj zemlji, mali Nikolas izgubio je roditelje u saobraćajnoj nesreći, a seljani odluče da će zajedno paziti na njega. I tako, Nikolas se jednom godišnje, na Božić, seli iz jedne porodice u drugu. U znak zahvalnosti na gostoprimstvu, deci napravi igračke i ostavi ih na odlasku. Vremenom je Nikolas obišao svaku porodicu u zemlji, pa ga pošalju da živi sa starim Isakom koji je namrgođen i ne voli Božić, i zabranjuje Nikolasu da pravi poklone. Vremenom, međutim, Nikolasovo toplo i plemenito srce uspe da odobrovolji Isaka i oni zajedno nastave sa ovom tradicijom. Ali kada je Isak primoran da se odseli daleko i ostavi Nikolasa, njegova zamisao o širenju praznične radosti rizikuje da se završi, a Nikolas mora naći rešenje…

božićni filmovi

Fred Claus (2007)

“Često, mnogo je lakše dati obećanje nego ga ispuniti“.

Svi znaju priču o Deda Mrazu, simpatičnom dekici rumenih obraza i bele brade, koji širi radost praznika. Ovo nije priča o njemu. Ovo je priča o slatkom i povučenom dečaku koji je odrastao u senci svog poznatog brata – Fredu Mrazu.

Fred živi u Čikagu i bavi se oduzimanjem imovine zbog neplaćenih dugova, dok uporedo pokušava da otvori svoju kladionicu. Kako se rok za iznajmljivanje prostora približi, a Fred je i dalje bez prebijene pare, nema drugog izbora osim da se obrati mlađem bratu za pomoć. A kada ga on pozove kod sebe na Severni pol i da mu ponudu koju je teško odbiti, Fredu ne preostaje ništa drugo već da preispita sve svoje životne odluke i promeni ih iz korena.

Christmas Carol (1984)

“Božićna pesma” je vanvremenska priča zasnovana na briljantnom romanu Čarlsa Dikensa, koja govori o starom Ebanezeru Skrudžu, koji mrzi Božić. Međutim, u noći pre Božića posete ga duhovi njegove prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, koji ga primoraju da se priseti čak i najmračnijih delova svog života, kao i da uvidi kako će se sve završiti, osim ako ne odluči da se promeni.

Ovaj film imao je više desetina adaptacija tokom 20. I 21. veka, a ova iz 1984. se posebno ističe zahvaljujući genijalnoj glumi višestruko nagrađivanog Džordža C. Skota.

1 KOMENTAR

  1. Gospod voli malu decu.
    ——-
    Isus blagosilja decu.Gospod sa vama.Izmedju filmova ostalih,na sve koji su gledali i na one koji nisu gledali ove navedene filmove,putem filmova istih,deluje isceljujuća moć Božje ljubavi,milosti,dobrote i oprostivosti kroz Isusa Hrista.Zbog radi velike Božje ljubavi,milosti,dobrote i oprostivosti prema svima kroz Isusa Hrista,milosrdnog utešitelja,svake bolesti iscelitelja i našeg jedinog Spasitelja,neka vas u godini novoj izobilno blagoslovi Gospod,zdravlja,mira,blagostanja i svako dobro neka vam podari Gospod,molimo i zahvaljujemo u ime Isusa Hrista,milosrdnog utešitelja,svake bolesti iscelitelja i našeg jedinog Spasitelja.Amin. – Sa malim zakašnjenjem,srećna vam godina nova,a za unapred,srećan vam i blagosloven Božić i rodjenje Hristovo i svima kojima je rodjendan na Božić,neka im je rodjendan blagosloven i srećan. – Lep pozdrav,poštovanje,Božji blagoslov vama,svima i vašim bližnjima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here