Božićni filmovi – filmovi za Novu godinu

Predstavljamo vam listu filmovi za novu godinu i božić. Redakcija sajta Portal Mladi želi vam sve najbolje u Novoj godini, a na prvom mestu: opuštanje uz dobar film! Božićni i praznični filmovi su dobra prilika da osetite prazničnu atmosferu na još jedan način.

Božićni filmovi

The Santa Suit (2010)

Drejk Hanter je nemilosrdni direktor koji je malu očevu kompaniju za proizvodnju igračaka pretvorio u jednu od najprofitabilnijih korporacija današnjice. Uprkos tome što njegove igračke donose radost svoj deci sveta, on nimalo ne mari za Božić, a svojim nezadovoljstvom čini da ga ni njegovi zaposleni ne vole mnogo.

Ali stvari umeju da se preokrenu i pronađu svoj put kada to najmanje očekujemo, i jedan susret sa tajanstvenim Krisom Krendalom u kostimu Deda Mraza učiniće da se Drejkov svet okrene naglavačke, kada njih dvojica zamene uloge i Drejk bude primoran da oseti radost Božića i sve što on donosi…

The Most Wonderful Time of the Year (2008)

Svake godine, Božić je gorko-sladak praznik za Dženifer Kalen, samohranu majku koja se trudi da balansira između obaveza na poslu i svog sina. Naizgled idilična porodična proslava dodatno se komplikuje kada njen ujak sa aerodroma dovede tajanstvenog Morgana Derbija koji je propustio svoj avion.

Morganovo zarazno praznično raspoloženje zbunjuje i ometa Dženifer u njenoj užurbanosti, ali joj takođe i ukazuje na to da je sve što joj je zaista trebalo sve vreme ispred njenog nosa.

 Surviving Christmas (2004)

 Kada mladog milionera Drua ostavi devojka i to pred Božić, primoran je da praznike provede sam. Ali Dru nije navikao na to, pa odluči da ode u svoj rodni kraj i vidi kuću u kojoj je živeo kao dete. Kada stigne shvati da u njegovom domu živi druga porodica, ponudi im novac u zamenu da s njima provede Božić.

Međutim, način života na koji je Dru navikao nikako ne liči na život ove porodice. Kako se Božić približava a njihov dogovor postaje sve teži za ostvarivanje, primorani su da se podsete šta taj praznik stvarno označava.

Elf (2003)

Kada maleni Badi, koji je rođen u sirotištu, u noći pred Božić otpuzi u Deda Mrazov džak s poklonima, greškom završi na Severnom polu. Uprkos tome što je čovek, odgajan je kao patuljak, a kada njegova radoznalost počne da se razvija, Deda Mraz mu dozvoli da ode u Njujork i pronađe svog oca, Voltera.

Usput upada u razne nevolje kako samo jedan patuljak u prelepo okićenom, velikom gradu i može, a kada se ova novost ispreči Volterovom poslu, primoran je da donese važnu odluku koja će promeniti živote obojici.

Glavnu ulogu u ovom filmu igra neprevaziđeni Vil Ferel, koji svojom duhovitošću i dečijom toplinom unosi radost u srca svih gledalaca, mladih i starih.

Christmas Story (2007)

Pre mnogo godina u jednoj dalekoj zemlji, mali Nikolas izgubio je roditelje u saobraćajnoj nesreći, a seljani odluče da će zajedno paziti na njega. I tako, Nikolas se jednom godišnje, na Božić, seli iz jedne porodice u drugu. U znak zahvalnosti na gostoprimstvu, deci napravi igračke i ostavi ih na odlasku.

Vremenom je Nikolas obišao svaku porodicu u zemlji, pa ga pošalju da živi sa starim Isakom koji je namrgođen i ne voli Božić, i zabranjuje Nikolasu da pravi poklone. Vremenom, međutim, Nikolasovo toplo i plemenito srce uspe da odobrovolji Isaka i oni zajedno nastave sa ovom tradicijom. Ali kada je Isak primoran da se odseli daleko i ostavi Nikolasa, njegova zamisao o širenju praznične radosti rizikuje da se završi, a Nikolas mora naći rešenje…

Fred Claus (2007)

“Često, mnogo je lakše dati obećanje nego ga ispuniti“.

Svi znaju priču o Deda Mrazu, simpatičnom dekici rumenih obraza i bele brade, koji širi radost praznika. Ovo nije priča o njemu. Ovo je priča o slatkom i povučenom dečaku koji je odrastao u senci svog poznatog brata – Fredu Mrazu.

Fred živi u Čikagu i bavi se oduzimanjem imovine zbog neplaćenih dugova, dok uporedo pokušava da otvori svoju kladionicu. Kako se rok za iznajmljivanje prostora približi, a Fred je i dalje bez prebijene pare, nema drugog izbora osim da se obrati mlađem bratu za pomoć. A kada ga on pozove kod sebe na Severni pol i da mu ponudu koju je teško odbiti, Fredu ne preostaje ništa drugo već da preispita sve svoje životne odluke i promeni ih iz korena.

Christmas Carol (1984)

“Božićna pesma” je vanvremenska priča zasnovana na briljantnom romanu Čarlsa Dikensa, koja govori o starom Ebanezeru Skrudžu, koji mrzi Božić. Međutim, u noći pre Božića posete ga duhovi njegove prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, koji ga primoraju da se priseti čak i najmračnijih delova svog života, kao i da uvidi kako će se sve završiti, osim ako ne odluči da se promeni.

Ovaj film imao je više desetina adaptacija tokom 20. I 21. veka, a ova iz 1984. se posebno ističe zahvaljujući genijalnoj glumi višestruko nagrađivanog Džordža C. Skota.

1 COMMENT

  1. Gospod voli malu decu.
    ——-
    Isus blagosilja decu.Gospod sa vama.Izmedju filmova ostalih,na sve koji su gledali i na one koji nisu gledali ove navedene filmove,putem filmova istih,deluje isceljujuća moć Božje ljubavi,milosti,dobrote i oprostivosti kroz Isusa Hrista.Zbog radi velike Božje ljubavi,milosti,dobrote i oprostivosti prema svima kroz Isusa Hrista,milosrdnog utešitelja,svake bolesti iscelitelja i našeg jedinog Spasitelja,neka vas u godini novoj izobilno blagoslovi Gospod,zdravlja,mira,blagostanja i svako dobro neka vam podari Gospod,molimo i zahvaljujemo u ime Isusa Hrista,milosrdnog utešitelja,svake bolesti iscelitelja i našeg jedinog Spasitelja.Amin. – Sa malim zakašnjenjem,srećna vam godina nova,a za unapred,srećan vam i blagosloven Božić i rodjenje Hristovo i svima kojima je rodjendan na Božić,neka im je rodjendan blagosloven i srećan. – Lep pozdrav,poštovanje,Božji blagoslov vama,svima i vašim bližnjima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here