Zlatibor – Sirogojno Nova godina 2021. 🎄

SIROGOJNO NOVA GODINA 2021.  POLUPANSION 4 dana 3 noći

31.12.2020. – 3.1.2021.

14.500,00 RSD

Dočekajte Novu godinu u bajkovitim objektima starih vremena muzeja “Staro selo” u Sirogojnu u prelepoj prirodi koja budi maštu! Ovaj jedini muzej na otvorenom u Srbiji i etno kompleks je posetilo i u njemu boravilo mnoštvo turista iz celog sveta, diveći se graditeljskim umećima starog srpskog sela 19. veka.

Ušuškane u živopisnim krajolicima Zlatibora, okružene prirodom koja je očuvala lepotu i veličanstvenost, nalaze se autentične kućice iz 19. veka koji danas predstavljaju svojevrsnu turističku atrakciju i važan spomenik kulture, duhovnosti i tradicije srpskog seoskog života.

Zajedno sa šumarcima i predivnim pogledom na okolne planine i vrhove Zlatibora prekrivene snegom,ovaj muzej na otvorenom će se urezati u vaše srce i ponećete predivne uspomene sa sobom. Daleko od gradske buke, obaveza i stresa uživaćete u pravim tradicionalnim specijalitima zlatiborskog kraja u krčmi etno kompleksu i muzeja “Staro Selo”, u bajkovitom kraju koji će vas svojom lepotom vući ka sebi svaki put kada budete u prolazu.

KOME JE NAMENjEN PROGRAM:

– parovima
– porodicama
– manjim grupama
– pojedincima

POGLEDAJTE I PONUDU NA DRUGIM PLANINAMA

31.12.2020.

Polazak iz Beograda u 8.45č. Vožnja preko Čačka i Užica do Zlatibora i Sirogojna, uz usputne pauze. Smeštaj i obilazak muzejske postavke „Staro selo“, slobodno vreme za odmor, večera u krčmi, slobodno vreme za individualan doček Nove godine u konacima ili krčmi. Noćenje.

1.1.2020.

Nakon doručka istražujemo ovo ćivopisno selo, obilazimo crkvu Sv. Petra i Pavla iz 18. veka i Muzej pletilja, posećujemo lokalnu pijacu i suvenirnicu. Fakultativni obilazak Stopića pećine i Gostiljskih vodopada 12-16č. U večernjim časovima večera u krčmi, slobodno vreme. Noćenje

2.1.2021.

Nakon doručka organzujemo fakultativni izlet do ski centra Tornik 10-16č, gde vam je na raspolaganju panoramska vožnja žičarom, bob na šinama, sankanje ili skijanje. Usput ćemo proći i pored Ribničkog jezera. Opciono ko ne želi na Tornik može da poseti centar Zlatibora. Popodnevni povratak u Sirogojno, slobodno vreme uveče, večera u krčmi i druženje u krčmi ili nekom od restorana u Sirogojnu. Noćenje.

3.1.2021.

Nakon doručka odjava iz smeštaja i polazak u 11č za Užice i obilzak ovog šarmantnog grada na Đetinji (Trg Partizana, Gradska plaža, tvrđava Stari Grad, stara hidrocentrala…), slobodno vreme za ručak (preporuka komplet lepinja kod Šuljage ili Blu mun) ili kafu/čaj. Polazak za Beograd u popodnevnim časovima, u koji se stiže oko 21č. Kraj programa.

CENA: 14500 din

(Doplata za polazak iz Novog Sada 1000 din)

U cenu uračunato:

– prevoz autobusom/minibusom (klima, audio)
– tri noćenja u konacima etno sela Sirogojno uz obilazak muzejske postavke
– 3 polupansiona u krčmi muzeja “Staro selo” (doručak i večera)
– obilzak muzejske postavke „Staro selo“
– obilazak Užica
– troškovi organizacije i vođenja programa

U cenu nije uračunato:
– fakulatativni izlet do ski centra Tornik 700 RSD (prevoz)
– fakultativni obilazak Stopića pećine i Gostiljskih vodopada 1000 RSD (ulaznice i transferi, minimum 10 osoba)
– redovna godišnja članarina SZM 500 din
– individualni troškovi putnika

* Za sopstveni prevoz cena se umanjuje za 1000 RSD
** Fakulativni izleti će se realizovati ukoliko se prijavi dovoljan broj učesnika.
*** Nakon prijave rezervacija važi 48h. Do isteka rezervacije uplatiti u celosti ili najmanje 50% od ukupne cene.
**** Članarina udruženja je obavezna i važi 12 meseci od datuma uplate.

1. KONACI
Sedam autentičnih zlatiborskih brvnara, čiji su enterijeri prilagođeni potrebama boravka savremenog čoveka, nalaze se u neposrednoj blizini Krčme. Konaci su različitog kapaciteta, od dvokrevetnih do petokrevetnih sa etažnim grejanjem i kaminima. Svaki konak ima svoje kupatilo.
Konak 38 je namenjen za 2 osobe i ima 2 odvojena kreveta, kupatilo i čajnu kuhinju.
Konak 40 je namenjen za 2 osobe i ima francuski ležaj i kupatilo.
Konaci 39, 43 i 44 su namenjeni za 5 osoba i imaju: dnevnu sobu sa kaminom, kupatilo, čajna kuhinju i 3 sobe.
Konak 41 je iz 3 dela i namenjen je za 5 osoba i ima: kuhinju, kupatilo, prolaznu dvokrevetnu sobu, a na spratu jednokrevetnu i dvokrevetnu u otvorenom prostoru.

2. SOBE
U objektu “Obrazovna radionica” se nalazi 9 jednokrevetnih i dvokrevetnih soba namenjenih za pojedince i parove. Svaka soba ima svoje kupatilo.
Sobe 1,2,6,8,9 su jednokrevetne sa kupatilom.
Sobe 3,4,5,7 su dvokrevetne sa kupatilom.

Sirogojno - soba

Važne napomene:

  • U slučaju potpunog zatvaranja i zabrane kretanja zbog Kovid-19 tura će se otkazati, a uplaćeni novac će biti u potpunosti vraćen
  • Ukoliko neko od prijavljenih članova bude morao da odustane od puta usled zaraze Kovid-19, novac će biti refundiran u potpunosti (uz potvrdu PCR testa). Isto važi i za članove kojima bude propisana mera  samoizolacije
  • Zbog postojeće situacije, doček Nove godine neće biti organizovan u vidu žurke u zatvorenom prostoru, već ćemo se fokusirati na dnevne aktivnosti na snegu i obilaske. Sam doček biće napolju uz vatromet i kuvano vino i distancu
  • Nošenje maski dok smo u autobusu je obavezno

6 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here