STARA PLANINA NOVA GODINA 2022

SVE JE POPUNJENO, NEMA VIŠE SLOBODNIH MESTA

Polupansion | 4 dana / 3 noći

31.12.2021. – 3.1.2022.

od 13.500,00 RSD

Provedite doček Nove godinu na veličanstvenoj Staroj planini, upoznajte njena netaknuta prostranstva, nesvakidašnje lepote, moći i čari koje krije ovaj biser prirode Srbije.

Osetite adrenalin i uživajte u skijanju, sankanju, šetnjama, planinarenju, druženju i sjajno se zabavite na bajkovitoj, po mnogima najlepšoj planini Srbije.

Važne napomene:

  • U slučaju potpunog zatvaranja i zabrane kretanja zbog Kovid-19 tura će se otkazati, a uplaćeni novac će biti u potpunosti vraćen
  • Ukoliko neko od prijavljenih članova bude morao da odustane od puta usled zaraze Kovid-19, novac će biti refundiran u potpunosti (uz potvrdu PCR testa). Isto važi i za članove kojima bude propisana mera  samoizolacije
  • Zbog postojeće situacije, doček Nove godine neće biti organizovan u vidu žurke u zatvorenom prostoru, već ćemo se fokusirati na dnevne aktivnosti na snegu i obilaske. Sam doček biće napolju uz vatromet i kuvano vino i distancu
  • Nošenje maski dok smo u autobusu je obavezno

Sadržaj skijaškog centra “Babin zub” čine staze na lokacijama “Konjarnik”, “Sunčana dolina”, kao i “Markova livada”. Skijalište “Babin zub” poseduje četvorosednu žičaru “Konjarnik” sa pokretnom trakom za ukrcavanje skijaša, kapaciteta 1.400 skijaša na sat i ski lift ”sidro” “Sunčana dolina” kapaciteta 1.200 skijaša na sat. Na lokaciji “Jabučko ravnište” nalazi se prva gondola u Srbiji.

U okviru ovog dela skijališta izgrađena je i četvorosedna žičara, i ski lift tako da je povezan sa delom skijališta na “Babinom zubu”. Više od 13 kilometara odlično uređenih staza, različitih težina, pripremljene su za skijaše svih kategorija. Za ljubitelje ekstremnijih sportova, obezbeđena je staza za slobodnu vožnju. Pored toga, u ski centru Stara planina je izgrađen sistem za veštačko osnežavanje, kako bi, i u slučaju nedostatka prirodnog snega, posetioci centra mogli da uživaju u zimskim sportovima.

Pešačka tura na Babin zub
-Kondiciona težina 2/10 (lakša)
-Dužina staze oko 8 km (ukupno)
-Najniža tačka 1350 mnv
-Najviša tačka 1780 mnv

Planinarska akcija na Žarkova čuka
-Kondiciona težina 3/10 (srednje teška)
-Dužina staze oko 7 km (ukupno)
-Najniža tačka 1350 mnv
-Najviša tačka 1848 mnv

POGLEDAJTE I PONUDU NA DRUGIM PLANINAMA

Petak 31.12.2021. Polazak iz Beograda u jutarnjim časovima u 8.45h. Polazak i Novog Sada u 7.30h. Vožnja autoputem pa preko Niša, gde oko 11.30h kupimo putnike. Nastavljamo preko Svrljiga, Kalne do Crnog vrha. Smeštaj i slobodno vreme za odmor, šetnju. Slobodno vreme u restoranu smeštaja. Noćenje.

Subota 1.1.2022. Transfer do ski centra. Skijanje. Ko ne ide na skijanje postoji mogućnost pešačke ture do vrha Žarkova čuka na 1848 mnv. Za sve koji nisu doživeli ovaj pogled zimi – biće neprocenjivi osećaj. Za ovu pešačku turu su pored dobre kondicije obavezne: zimske planinarske cipele, kamašne, slojevita garderoba, kapa, bandaž, rukavice, štapovi (poželjno)… Grupa koja ide na pešačku turu će svaki dan dan u nekom kafiću da sačeka da skijaši završe skijanje, tj. do 16h. Slobodno vreme. Druženje u restoranu smeštaja. Noćenje.

Nedelja 2.1.2022. Transfer do ski centra. Skijanje. Za one koji ne idu na skijanje pripremili su lakšu pešačkom turu, sankanjem i igrama bez granica. Za ovaj dan je planinarana lakša pešačka tura do nestvarnih vidikovaca na vrhu i platou na Babinom zubu 1783mnv. Posle skijanje i hiking-a transfer do Crnog vrha. Transfer nazad do smeštaja. Noćenje.

Ponedeljak 3.1.2022. (ovo je neradan dan) Nakon odjave iz smeštaja transfer do ski centra. Skijanje ili lakša pešačka tura do vidikovca Orlova stena. Nakon šetnje i pauze, povratak za Beograd. Dolazak u Beograd u večernjim časovima.

►Plan nam je da, ako ne bude zabranjeno, organizujemo Doček 31.12.2021. i reprizu dočeka 1.1.2022. u restoranu smeštaja Vučković u Crnom vrhu.

CENA PO OSOBI bez ski pass-a:  13.500 RSD (za prjave do 10. novembra)

CENA PO OSOBI sa ski pass-om: 18.500 RSD (za prijave do 10. novembra)

U cenu uračunato:

– tri noćenja u odabranom smeštaju
– tri polupansiona
– jednočasovna ski obuka (za nulte početnike koji uzimaju obuku 2 dana)
– prevoz prema programu
– planinarska tura do vrha Žarkova čuka (ako dozvole vremenski uslovi)
– pešačka tura do vrha i vidikovaca na Babinom zubu
– pešačka do vidikovca Orlova stena plus dodatne ako budemo imali vremena
– igre bez granica i igre na snegu
– troškovi vodiča i organizovanja programa

U cenu nije uračunato:

– doplate za smeštaj u dvokrevetnim sobama 1500 din. po osobi
– doplata za smeštaj u kojem je navedena doplata (Vučković i Ždrma)
– doplata za polazak iz Novog Sada 1000 din.
– ručak, ostali obroci i piće
– redovna godišnja članarina SZM 500 din.
– individualni troškovi članova

NAPOMENE ZA SKIJAŠE:

• Koristimo najbolju novu ski opremu rentala SNOW SPORTS www.snowsportsacademy.eu koji je glavni zastupnik Fischera-a u Srbiji
• Dodatne ski časove za početnike i naprednu ski školu dogovarate direktno sa ski instruktorima sa odličnim popustima za naše članove
• Ski obuka se realizuje sa licenciranim ski instruktorima pod nadzorom trenera skijaške reprezentacije Srbije
• Cena za iznajmljivanje opreme (skije, pancerice i štapovi ili board i buce) je 600 din. po osobi/po danu

 

NAČIN PLAĆANJA: Preko tekućeg računa po izdatim instrukcijama organizacije, 50% prilikom rezervacije, ostatak do 5 dana pred put.

1. SOBE I APARTMANI VUČKOVIĆ

Apartmani Vučković nalaze se u centru naselja Crni vrh u prelepom prirodnom ambijentu sa pogledom na padine Stare planine i vrh Babin zub. Objekat je nov i otvoren je pre 2 godine. Objekat poseduje apartmane i sobe, kao i restoran u prizemlju. Svaki apartman i soba imaju sopstveno kupatilo i centralno grejanje, koje je odlično. U restoranu smeštaja Vučković planiramo okupljanje cele ekipe sa putovanja

*Ovaj smeštaj se doplaćuje 1000 din. po osobi.

 

2. KAFANA SA KONAKOM ŽDRMA

Konak Ždrma nalazi se u naselju Crni vrh. Konak poseduje sopstveni kafanu koja je omiljeno svratište turista. Smeštaj je u sobama. Sve sobe imaju centralno grejanje, satelitsku televiziju i WiFi. Hrana u ovom smeštaju je po mnogima najbolja.

*Ovaj smeštaj se doplaćuje 1000 din. po osobi

https://srbijazamlade.rs/fajlovi/user-files/Admin/AA%20Nova%20Godina/Stara/%C5%BDdrma.png

 

3. KOD GERE

Seosko domaćinstvo „Kod Gere“ se nalazi u selu Crni Vrh, u prelepom prirodnom ambijentom sa divnim pogledom na Babin zub.

Gostima su na raspolaganju moderno opremljene sobe sa centralnim grejanjem i spostvenim kupatilom, kao i restoran za goste smeštaja.

 

4.ČARDAK MANOJLOVIĆ

Čardak Manojlović se nalazi u centru naselja Crni vrh u prelepom prirodnom ambijentu sa pogledom na padine Stare planine i vrh Babin zub. Svaki apartman i soba imaju sopstveno kupatilo i centralno grejanje. U prizemlju objekta postoji i trpezarija gde se služi hrana za goste smeštene u ovom objektu.

5.HAJDUK VELJKO

Objekat se nalazi u naselju Crni vrh, na oko 600m od glavnog puta prema skijalištu i mesta gde putnike ostavlja bus.
Objekat raspolaže sa dvokrevetnim, trokrevetnim, četvorokrevetnom soboma sa sopstvenim i zajedničkim kupatilima. Domaćinstvo garantuje udoban boravak svojim bogatim sadržajem. Gosti mogu uživati u predivnom pejzažu na terasi iznad reke i sa nestavrnim pogledom na vrhove Midžor i babin zub. Svaki apartman i soba imaju centralno grejanje.
Nećemo raditi transfer autobusom do smeštaja Vučković, ukoliko po planu budu oranizovani doček NG i repriza dočeka u restoranu smeštaj Vučković.

 

NAČIN PLAĆANJA: Preko tekućeg računa po izdatim instrukcijama organizacije, 50% prilikom rezervacije, ostatak do 5 dana pred put.

Važne napomene:

  • U slučaju potpunog zatvaranja i zabrane kretanja zbog Kovid-19 tura će se otkazati, a uplaćeni novac će biti u potpunosti vraćen
  • Ukoliko neko od prijavljenih članova bude morao da odustane od puta usled zaraze Kovid-19, novac će biti refundiran u potpunosti (uz potvrdu PCR testa). Isto važi i za članove kojima bude propisana mera samoizolacije
  • Zbog postojeće situacije, doček Nove godine neće biti organizovan u vidu žurke u zatvorenom prostoru, već ćemo se fokusirati na dnevne aktivnosti na snegu i obilaske. Sam doček biće napolju uz vatromet i kuvano vino i distancu
  • Nošenje maski dok smo u autobusu je obavezno

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here