STARA PLANINA NOVA GODINA 2021

Polupansion | 4 dana / 3 noći

31.12.2020. – 3.1.2021.

15.500,00 RSD

POLAZAK IZ BEOGRADA, NOVOG SADA I NIŠA

Provedite doček Nove godinu na veličanstvenoj Staroj planini, upoznajte njena netaknuta prostranstva, nesvakidašnje lepote, moći i čari koje krije ovaj biser prirode Srbije.

Osetite adrenalin i uživajte u skijanju, sankanju, šetnjama, planinarenju, druženju i sjajno se zabavite na bajkovitoj, po mnogima najlepšoj planini Srbije.

Sadržaj skijaškog centra “Babin zub” čine staze na lokacijama “Konjarnik”, “Sunčana dolina”, kao i “Markova livada”. Skijalište “Babin zub” poseduje četvorosednu žičaru “Konjarnik” sa pokretnom trakom za ukrcavanje skijaša, kapaciteta 1.400 skijaša na sat i ski lift ”sidro” “Sunčana dolina” kapaciteta 1.200 skijaša na sat. Na lokaciji “Jabučko ravnište” nalazi se prva gondola u Srbiji.

U okviru ovog dela skijališta izgrađena je i četvorosedna žičara, i ski lift tako da je povezan sa delom skijališta na “Babinom zubu”. Više od 13 kilometara odlično uređenih staza, različitih težina, pripremljene su za skijaše svih kategorija. Za ljubitelje ekstremnijih sportova, obezbeđena je staza za slobodnu vožnju. Pored toga, u ski centru Stara planina je izgrađen sistem za veštačko osnežavanje, kako bi, i u slučaju nedostatka prirodnog snega, posetioci centra mogli da uživaju u zimskim sportovima.

Pešačka tura na Babin zub
-Kondiciona težina 2/10 (lakša)
-Dužina staze oko 8 km (ukupno)
-Najniža tačka 1350 mnv
-Najviša tačka 1780 mnv

Planinarska akcija na Žarkova čuka
-Kondiciona težina 3/10 (srednje teška)
-Dužina staze oko 7 km (ukupno)
-Najniža tačka 1350 mnv
-Najviša tačka 1848 mnv

POGLEDAJTE I PONUDU NA DRUGIM PLANINAMA

Četvrtak 31.12.2020. Polazak iz Beograda u jutarnjim časovima u 8.45h. Polazak i Novog Sada u 7.30h. Vožnja autoputem pa preko Niša, gde oko 11.30h kupimo putnike. Nastavljamo preko Svrljiga, Kalne do Crnog vrha. Smeštaj i slobodno vreme za odmor, šetnju. Slobodno vreme u restoranu smeštaja. Noćenje.

Petak 01.01.2021. Transfer do ski centra. Skijanje. Ko ne ide na skijanje postoji mogućnost pešačke ture do vrha Žarkova čuka na 1848 mnv. Za sve koji nisu doživeli ovaj pogled zimi – biće neprocenjivi osećaj. Za ovu pešačku turu su pored dobre kondicije obavezne: zimske planinarske cipele, kamašne, slojevita garderoba, kapa, bandaž, rukavice, štapovi (poželjno)… Grupa koja ide na pešačku turu će svaki dan dan u nekom kafiću da sačeka da skijaši završe skijanje, tj. do 16h. Slobodno vreme. Druženje u restoranu smeštaja. Noćenje.

Subota 02.01.2021. Transfer do ski centra. Skijanje. Za one koji ne idu na skijanje pripremili su lakšu pešačkom turu, sankanjem i igrama bez granica. Za ovaj dan je planinarana lakša pešačka tura do nestvarnih vidikovaca na vrhu i platou na Babinom zubu 1783mnv. Posle skijanje i hiking-a transfer do Crnog vrha. Transfer nazad do smeštaja. Noćenje.

Nedelja 03.01.2021. Nakon odjave iz smeštaja transfer do ski centra. Skijanje ili lakša pešačka tura do vidikovca Orlova stena. Nakon šetnje i pauze, povratak za Beograd. Dolazak u Beograd u večernjim časovima.

Plan nam je da, ako ne bude zabranjeno, organizujemo Doček 31.12.2020. i reprizu dočeka 1.1.2021. u restoranu smeštaja Vučković u Crnom vrhu.

CENA PO OSOBI:  15.500 RSD

U cenu uračunato:

– tri noćenja u odabranom smeštaju
– tri polupansiona
– prevoz prema programu
– planinarska tura do vrha Žarkova čuka (ako dozvole vremenski uslovi)
– pešačka tura do vrha i vidikovaca na Babinom zubu
– ostale pešačke ture
– igre bez granica i igre na snegu
– troškovi vodiča i organizovanja programa

U cenu nije uračunato:

  • – doplate za smeštaj u dvokrevetnim sobama 2000 RSD po sobi
  • – ručak, ostali obroci i piće

– redovna godišnja članarina SZM 500 din.
– ski pass (za skijaše): poludnevni 1700 din, dnevni 2050 din, 2 dana 3500 din., 3 dana 5090 din., 4 dana 6200 din. (prema prošlogodišnjim cenama). Ako nas bude preko 20 možemo da dobijemo popust
– oprema (za skijaše): 600 – 1000 din. komplet
– individualni troškovi članova

NAČIN PLAĆANJA: Preko tekućeg računa po izdatim instrukcijama organizacije, 50% prilikom rezervacije, ostatak do 5 dana pred put.

1. SOBE I APARTMANI VUČKOVIĆ

Apartmani Vučković nalaze se u naselju Crni vrh u prelepom prirodnom ambijentu sa pogledom na padine Stare planine i impozantni vrh Babin zub. Udaljeno je oko 10 km od skijališta Jabučko Ravnište, oko 4km od četvoroseda Konjarnik. Objekat je potpuno nov i otvoren je ove godine. Objekat poseduje apartmane i sobe. Svaki apartman i soba imaju centralno grejanje i sopstveno kupatilo.

2. KAFANA SA KONAKOM ŽDRMA

Konak Ždrma nalazi se u naselju Crni vrh. Konak poseduje sopstveni kafanu koja je omiljeno svratište turista. Udaljen je 4km od četvoroseda Konjarnik, 10km od skijališta Jabučko ravnište i oko 10 km od restorana konaka Anđela. Smeštaj je u sobama. Sve sobe imaju centralno grejanje, satelitsku televiziju i WiFi. U ovom objektu je smeštaj sa obaveznim polupansionom.

3. KOD GERE

Seosko turističko domaćinstvo “Kod Gere” se nalazi u naselju Crni Vrh. Turistima su na raspolaganju četiri moderno opremljene sobe sa kupatilom, sa ukupno 13 raspoloživih ležajeva. Mirno okruženje i netaknuta priroda garantuju prijatan odmor nakon celodnevnih aktivnosti na stazama.

 4.HAJDUK VELJKO

Objekat se nalazi u naselju Crni vrh, na oko 600m od glavnog puta prema skijalištu i mesta gde putnike ostavlja bus.
Objekat raspolaže sa dvokrevetnim, trokrevetnim, četvorokrevetnom soboma sa sopstvenim i zajedničkim kupatilima. Domaćinstvo garantuje udoban boravak svojim bogatim sadržajem. Gosti mogu uživati u predivnom pejzažu na terasi iznad reke i sa nestavrnim pogledom na vrhove Midžor i babin zub. Svaki apartman i soba imaju centralno grejanje.
Nećemo raditi transfer autobusom do smeštaja Vučković, ukoliko po planu budu oranizovani doček NG i repriza dočeka u restoranu smeštaj Vučković.

NAČIN PLAĆANJA: Preko tekućeg računa po izdatim instrukcijama organizacije, 50% prilikom rezervacije, ostatak do 5 dana pred put.

Važne napomene:

  • U slučaju potpunog zatvaranja i zabrane kretanja zbog Kovid-19 tura će se otkazati, a uplaćeni novac će biti u potpunosti vraćen
  • Ukoliko neko od prijavljenih članova bude morao da odustane od puta usled zaraze Kovid-19, novac će biti refundiran u potpunosti (uz potvrdu PCR testa). Isto važi i za članove kojima bude propisana mera samoizolacije
  • Zbog postojeće situacije, doček Nove godine neće biti organizovan u vidu žurke u zatvorenom prostoru, već ćemo se fokusirati na dnevne aktivnosti na snegu i obilaske. Sam doček biće napolju uz vatromet i kuvano vino i distancu
  • Nošenje maski dok smo u autobusu je obavezno

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here