Social Impact Award – program za mlade društvene preduzetnike

Počinje 4.Social Impact Award – program za mlade društvene preduzetnike
Inspirisana mladim ljudima koje pokreću dobre ideje, organizacija „Razlivalište“ organizuje četvrti po redu Social Impact Award program, koji će započeti događajem u sredu, 28. februara u beogradskom StartIt centru (Savska 5), od 18 časova.

Social Impact Award program okuplja mlade inovatore koji imaju ideje, preduzetnički duh i
inicijativu da naprave promene u svom okruženju, ali im je neophodna edukativna i finansijska podrška u realizaciji. U 2018. godini biće dodeljene četiri nagrade, od kojih su tri novčane u vrednosti od 1.500 EUR, a sve četiri pobedničke ideje idu na sedmodnevnu konferenciju, svih Social Impact Award pobednika iz 18 zemalja, koja se održava u Gruziji.

Ulaz na događaj je besplatan i na njemu će iskustvo o učešću u ovom programu podeliti iz prve ruke prošlogodišnji pobednici Anja Čarapić i Arsen Arsenović. Anja Čarapić je jedna od
osnivačica UrbiGo pametnih vertikalnih bašti za urbane sredine, u kojima možete gajiti organsko povrće i začinsko bilje, dok je Arsen Arsenović jedan od osnivača Pirate Art-a, koji tehnikom 3D štampe kreira kozmetičke obloge za ortopedska pomagala za osobe sa invaliditetom. „U prethodne tri godine kroz Social Impact Award radionice prošlo je oko 1.000 mladih ljudi, 66 biznis ideja je pristiglo na konkurs, 21 tim je učestvovao u intenzivnom tromesečnom programu podrške, a 11 timova je osvojilo novčanu i mentorsku podršku.

Pozivamo sve mlade koji žele da prave pozitivne promene u društvu kroz biznis da se pridruže našoj zajednici“, naglasio je Miloš Paunović, osnivač i predsednik organizacije „Razlivalište“.

Social Impact Award nagrada je ustanovljena 2009. godine od strane Univerziteta za biznis i ekonomiju iz Beča i Impact HUB-a. U 2017. godini, kroz program Social Impact Award u 18 zemalja prošlo je 6.000 učesnika i prijavljeno je 791 ideja.

Udruženje Razlivalište je osnovano 2014. godine u Beogradu. Pokrenulo ga je pet mladih entuzijasta koji su uvideli da mnogo ideja i potencijala mladih ljudi u Srbiji ostaje neiskorišćeno i želeli su to da promene.
Prvi program koji su pokrenuli je Social Impact Award kojim žele da približe društveno preduzetništvo mladim ljudima i daju im priliku da svoje ideje pretvore u prave biznise koji će rešiti neki društveni problem.

Cilj Razlivališta je da mladim ljudima ponudi platforme gde će moći da usavršavaju sebe i svoje ideje, a kasnije te ideje pretvaraju u preduzetničke poduhvate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here