Sopotnica Nova godina 2017. već od €49

SOPOTNICA NOVA GODINA 2017 | 4 dana/3 noći

30.12.2016-2.1.2016.

Malo je mesta u Srbiji koja bude radoznalost i posmatrača ostave bez daha kao što je to Sopotnica sa svojim slapovima i autentičnim seoskim brvnarama, čistim vazduhom i idiličnim pejzažima. Ako želite Novu godinu da provedete „na nekoj planini“ daleko od gužve, sa prijateljima u i domaćoj atmosferi, Sopotnica je pravo mesto za vas.

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na planini Jadovnik.
Ova planina neveselog imena u sebi krije brojne zanimljivosti: vodopadi, netaknuta priroda, stoletne bukve, stare vodenice i izvrsna hrana samo su neki od razloga da odvojite nekoliko dana i posvetite ih istraživanju ovog skrivenog kutka naše zemlje.

Sopotnica je zapravo malo selo, koje je dospelo u žižu turizma zbog svojih vodopada. Međutim, osim Sopotnice, planina Jadovnik krije i druga interesantna mesta koja vredi obići i istražiti.

Sopotnica Nova godina

PROGRAM:

30.12.2016. Polazak iz Beograda u jutarnjim časovima. Vožnja preko Rudnika i Zlatibora do Sopotnice. Smeštaj i predstavljanje aktivnosti.  Slobodno vreme za odmor. Drušenje u toplini planinarskog doma Sopotnica. Noćenje.

31.12.2016. Boravak na sopotnicu uz igre na snegu, šetnje i društvene igre. Doček NG individualan ili grupni. Noćenje.

1.1.2017. Boravak na sopotnicu uz igre na snegu, šetnje i društvene igre. Noćenje.

2.1.2017. Odjava iz smeštaja u prepodnevnim časovima i fakultativni obilazak manastira Mileševa. Polazak za Beograd u koji se stiže uveče. Kraj programa.

CENA:  49 e

U cenu uračunato:

– tri noćenja u planinarskom domu Sopotnica u višekrevetnim sobama 1/5 i 1/6 (spratna kupatila)

– autobuski prevoz Beograd – Sopotnica – Beograd (klimatizovan)

– igre bez granica

– troškovi organizacije i vođenja programa

U cenu nije uračunato:

– redovna godišnja članarina SZM 500 rsd i individualni troškovi članova

* doplata za sva tri obroka 1000 rsd po danu

* u planinarskom domo koji je renoviran postoji kuhinja gde možete spremati hranu samostalno

ONLINE PRIJAVE – FORMULAR

Sopotnica Nova godina

SMEŠTAJ:

Planinarski dom je vrsta sportskog objekta namenjen za smeštaj planinara. Planinarski dom u Sopotnici, nalazi se na južnoj strani planine Jadovnik nedaleko od magistralnog puta i železničke pruge Beograd-Bar na 12-tom  km. od Prijepolja ka Bijelom Polju. Do Doma se stiže putničkim automobilom i autobusom putem koji se redovno održava. Dom se nalazi na nadmorskoj visini od 1000 metara

Dom je u vlasništvu Planinarskog kluba “Kamena Gora” iz Prijepolja .i predstavlja  idealno mesto za planinare i sve ljubitelje prirode, izletničke i stručne ekskurzije, kampove. Zbog izuzetnih terena u neposrednoj blizini doma Planinarski Savez Srbije  redovno održava obuke  za svoje članstvo stim u vezi uređeno je više terena za obuku (Planinarskih vodiča, spasilaca, speleologa, alpinista i orijentacista).

Širi prostor oko Doma je ekološki čist i zdrav i stavljen je pod zaštitu kao spomenik prirode od izuzetnog značaja  Prve  kategorije pod imenom “Slapovi Sopotnice”. Uredbom vlade Republike Srbije staranje je povereno planinarskom klubu “Kamena gora” iz Prijepolja.

Grejanje u domu je na električne radijatore.

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana pred polazak na putovanje ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 15.  Uz ovaj program važe pravilnik i opšti uslovi putovanja organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.

ONLINE PRIJAVE – FORMULAR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here