Konkurs za stipendije Vlade Francuske

Program stipendija Vlade Republike Francuske i Francuskog instituta u Srbiji namenjen je studentima nivoa master 2 i doktorata u komentorstvu, Stipendija pokriva troškove upisa na fakultet, socijalnog osiguranja i troškove života tokom studija u Francuskoj, a takođe omogućava i mnoge druge pogodnosti.

Konkurs za stipendije za univerzitetsku 2021-2022. trajaće do 29. marta 2021. Kandidati su odabrani posle rigorozne selekcije i dolaze iz svih krajeva Srbije sa različitih univerziteta i fakulteta. Ove stipendije su specifične po tome što daju studentima slobodu da u okviru svoje oblasti studija i interesovanja odaberu studijski program koji žele da pohađaju. Sve oblasti su zastupljene.

Da bi nagradili najbolje studente, Ambasada Francuske i Francuski institut potpisali su sporazum sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije. Studenti iz Srbije, dobitnici stipendije « Dositeja » koji nastavljaju studije u Francuskoj mogu da dobiju dodatnu stipendiju Francuske vlade.

Studenti mogu da pogledaju uslove konkursa na sledećem sajtu.

http://www.institutfrancais.rs/fr/category/eleves-etudiants/bourses/bourses-du-gouvernement/

Studenti koji su postigli izuzetne rezultate tokom studija, mogu da konkurišu za Ajfel stipendiju koju dodeljuje direktno Ministarstvo za Evropu i spoljne poslove  Republike Francuske. Konkurs za ovu stipendiju otvoren je do 8. januara 2021. Visokoškolske ustanove u Francuskoj direktno predlažu kandidate komisiji.

https://www.campusfrance.org/fr/le-programme-de-bourses-d-excellence-eiffel

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here