Student si, a putuje ti se? Kako da živite „napolju“ o tuđem trošku

Za one koje ne drži mesto, činjenica da postoje načini da odete negde na tuđ račun, pravi razliku između sedenja kući i hvatanja u koštac sa avanturom. Mnogi od predloga koje će vam dati PORTAL MLADI i Play Travel u još jednom LETEĆEM PONEDELJKU, zahtevaju da date i nešto za uzvrat. Nekad samo vaše vreme, nekad i nešto novca. U svakom slučaju, nećete morati da štedeti cele godine za putovanje.

Volontiranje

U svetlu događaja koji su nas zadesili, primereno je da prvo na redu bude volontiranje. Organizacije ovog tipa obično zahtevaju da sami platite put, a smeštaj i hrana su obezbeđeni.

Go overseas – ovo je sajt koji vam nudi spisak evropskih zemalja u kojima su potrebni volonteri u svakom trenutku.

World Wide Opportunities on Organic Farms (WWOOF) – na ovom sajtu se nudi mogućnost da volontirate od sedam dana do par meseci. Ne zarađujete novac, ali ste prihvaćeni kao deo porodice koja obrađuje farmu. Potrebno je da sami platite put.

VolunteerLouge – posetite ovaj blog kako biste bili u toku gde sledeće možete da volontirate. Ovde su se mogu naći različiti korisni linkovi, saveti i slično.

GoLiveGive – TV emisija koja nudi priliku da kombinujete putovanja sa volontiranjem za ekološke organizacije. Na njihovom blogu naći ćete više onformacija kako da budete zeleni volonter.

Repair a trail – volontirajte sa „Pacific Northwest Trail Association“ i možete da provedete osam dana u nacionalnom parku. Sami plaćate put, ali ovo je definitivno jedinstven odmor.

Radite u kibucu – ovaj sajt održava čovek koji je dve godine volontirao u Izraelu u kibucu (male zajednice koje se isključivo bave poljoprivredom) i nudi sve korisne informacije ako želite da postanete kibucnik.

Sudan Volunteer Programme – ovaj program vam nudi da studente i učenike Sudana podučavate engleski jezik, a za uzvrat da živite u njihovoj zajednici. Sami plaćate prevoz, sve ostalo je obezbeđeno – čak i mala naknada za vaš trud.

Ovo su samo neki od predloga, a sledećeg petka pročitajte kako da putujući zarađujete!

Marija Milenković

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here