Studenti Ekonomskog fakulteta najbolji u regionu

Studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu pobedili su na prestižnom Regionalnom takmičenju iz oblasti fundamentalne investicione analize, koje svake godine oganizuje CFA Institut, međunarodno udruženje iz sektora finansija i investicija.

Petočlani tim Ekonomskog fakulteta „Finalysis“ koji čine Nikola Stanojčić, Renata Gregović, Aleksandra Beočanin, Jovana Vukmirović i Đorđe Dimitrijević, plasirali su se u Evropsko finale koje će biti održano u aprilu u Pragu.

Studenti Ekonomskog fakulteta

Na takmičenju, globalno, učestvuje više od 4000 studenata sa 865 univerziteta iz celog sveta na tri nivoa: lokalnom, regionalnom i globalnom.

“Najveća vrednost ovog takmičenja je to što služi kao buduća referenca – pobednike prepoznaju najbolje poslovne škole na svetu kao kompetentne. Neke poslovne škole na master nivou oslobađaju studente jednog predmeta ili daju ekstra bodove za učešće na ovom takmičenju. Studenti dobijaju mogućnost i za prakse u najprestižnijim svetskim kompanijama. U Mađarskoj je kompanija Morgan Stanley ponudila praksu timu Ekonomskog fakulteta”, rekao je student treće godine studija Nikola Stanojčić.

Akademski mentor tima je dr Dragan Lončar, a industrijski mentor je Nikola Marković iz kompanije E&Y.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here