Studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu pobednici ASIC međunarodnog takmičenja

Tim studenata smera Turizam i hotelijerstvo Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu pobedio je na međunarodnom studentskom takmičenju ASIC – Adria Student Innovation Contest – na temu “Novi hotelski koncept”. Nakon dva eliminatorna kruga takmičenja, pobedu su odneli na finalnoj večeri održanoj u Zagrebu 10. februara, predstavljajući svoj investicioni projekat i biznis plan za koncept „Belgrade Backstage Hotel“.

Takmičenje je okupilo 31 studentski tim iz regiona i ukupno 134 studenata sa preko 20 fakulteta na kojima se izučava turizam i hotelijerstvo. Na finalnoj prezentaciji u konkurenciji 5 timova, studenti Ekonomskog fakulteta ubedljivo su osvojili prvo mesto i odneli prvu nagradu – putovanje u Amsterdam. U pobedničkom projektu osvojili su najviše bodova po osnovu inovacije hotelskih proizvoda, razvoja teme, kreiranja marketing plana i finansijske analize uspešnosti poslovanja hotela.

Studentsko takmičenje ASIC održano je u okviru“Adria Hotel Forum”, međunarodne stručne konferencije na temu investicija u hotelskoj industriji. Forum ima za cilj podsticanje diskusija unutar turističkog sektora, umrežavanje informacija i podsticanje kvalitetnijeg razvoja hotelske industrije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here