Studenti predstavljaju svoje ideje na sajmu investitora u Inzbruku

Beograd, 22. januar –Dva studentska tima, koji su završili tromesečni besplatan program u Startup centru Ekonomskog fakulteta, pozvani su da svoje preduzetničke ideje predstave na velikom sajmu investitora u austrijskom skijalištu Inzbruk. Studenti koji su svoje projekte razvijali prethodnih 90 dana predstaviće se na ovom događaju potencijalnim investitorima na vrlo neobičan način – na skijama.

Tim „Auxesia“ koji čine student Ekonomskog fakulteta Nikola Batić i studenti ETF-a Vuk Pajović, Miloš Vujadinović razvili su uređaj koji omogućava jednostavnu komunikaciju u tokom bavljenja sportovima kao što su skijanje, alpinizam, mauntin bajk.

 

Drugi tim, „Bikeseeing“ u kojem su studenti Ekonomskog fakulteta, ETF-a i Učiteljskog fakulteta, Boris Lojaničić, Dimitrije Stojanović, Marko Klać, Nikola Krivačević i Ilijana Drača predstaviće biznismenima  platformu koja spaja bicikliste i turiste, nudeći turistima uzbudljiv, avanturistički i efikasan vid obilaska novih gradova putem bicikla uz pomoć vodiča.

Studentski timovi sa najboljim idejama u Startap centru imaju  priliku da nauče kako da realizuju svoju ideju odnosno kako da naprave svoju kompaniju – od validiranja ideje, upoznavanja sa potencijalnim kupcima i tržištem, do razvijanja minimalnog proizvoda i strategija brzog izlaska na tržište.  U toku ovog procesa su razvili i testirali svoj proizvod ili uslugu i kreirali početni biznis model i strategiju rasta kompanije.

Oba tima će pokušati da pridobiju potencijalne investitore na ski stazi, dok se voze žičarom na neki od planinskih vrhova poznatog skijališta, početkom marta meseca.

 

Startup centar na Ekonomskom fakultetu raspisao je konkurs za drugu generaciju polaznika besplatnog mentorskog programa. Rok za slanje prijava je 20. februar, a prijavljivanje je na sledećem linku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here