Supernatural – slušamo dobru muziku i štitimo životnu sredinu

  Supernatural je festival ekološkog karaktera koji muzičkim, kulturnim kao i  programom za najmlađe  privlači veliki broj posetilaca.

  On promoviše eko turizam, odgovorno i savesno ponašanje za vreme putovanja.

  Supernatural
  Supernatural park

  Festival je nastao  2007. godine u Beogradu sa namerom da se obeleži svetski dan Planete zemlje i podigne svest građana o bitnim ekološkim pitanjima. Vremenom je festival prerastao u vodeći ekološki pokret u zemlji, koji se tokom čitave godine bavi ekološkim i kulturnim projektima.

  “Supernatural” će se ove godine odrzati 27. aprila na Adi Huji.

  Kao nastavak projekta revitalizacije ekosistema Ade Huje, formiran je prvi park lavirint u Beogradu. Lavirint čine 2.000 sadnica Lingustruma, poluzimzelenog žbunja, staze sa kretanje, klupe i skulptura Viktora Kiša. 

  Supernatural
  Prvi Lavirint park u Srbiji 

  U muzičkom programu učestvovaće: dečiji horovi „Kolibri“ i „Čarolija“ sa Minjom Subotom i Dobricom Erićem, kultni beogradski sastavi „Deca loših muzičara“ i „Darkwood Dub”, novosadski sastav „Obojeni program“.

  Bend Deca Losih Muzičara
  Hor Kolibri

  Festival ima i edukativan karakter jer posetiocima pruža praktična znanja iz oblasti očuvanja i upravljanja životnom sredinom. Predmeti koji će se izučavati u sklopu ekoloskog programa su: lekovito bilje, biodiverzitet Dunava, nacionalni parkovi, enegetska efikasnost, organska poljoprivreda i menadžment otpada. Studenti će nakon programa imati priliku da ostvare praksu u kompanijama, institucijama i nevladinim organizacijama iz oblasti zaštite životne sredine.

  Evropska asocijacija za informisanje o lokalnom razvoju i zaštitu životne sredine za Evropsku Uniju (AIDEL) izabrala je projekat “Supernatural park – od deponije do parka” kao jedan od 25 najuspešnijih projekata u Evropi.

  Ove godine ulaznica za festival je ambalaža Supernatural čaja koji se može kupiti u beogradskim Maxi i Tempo objektima po ceni od 200 dinara. Cena karte na ulazu festivala iznosiće 400 dinara. Ulaz na festival do 14h za dečiji program je besplatan.

  PODELI
  Portal Mladi
  Portal Mladi je servis koji je nastao kao potreba da se na jednom mestu svakodnevno objavljuju informacije i konkursi sa idejom da se mladi informišu, edukuju i motivišu.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here