Supernatural – slušamo dobru muziku i štitimo životnu sredinu

Supernatural je festivalekološkog karaktera koji muzičkim, kulturnim kao i  programom za najmlađe  privlači veliki broj posetilaca.

On promoviše eko turizam, odgovorno i savesno ponašanje za vreme putovanja.

Festival je nastao  2007. godine u Beogradu sa namerom da se obeleži svetski dan Planete zemlje i podigne svest građana o bitnim ekološkim pitanjima. Vremenom je festival prerastao u vodeći ekološki pokret u zemlji, koji se tokom čitave godine bavi ekološkim i kulturnim projektima.

„Supernatural“ će se ove godine odrzati 27. aprila na Adi Huji.

Kao nastavak projekta revitalizacije ekosistema Ade Huje, formiran je prvi park lavirint u Beogradu. Lavirint čine 2.000 sadnica Lingustruma, poluzimzelenog žbunja, staze sa kretanje, klupe i skulptura Viktora Kiša. 

U muzičkom programu učestvovaće: dečiji horovi „Kolibri“ i„Čarolija“ sa Minjom Subotom i Dobricom Erićem, kultni beogradski sastavi „Deca loših muzičara“ i „Darkwood Dub”, novosadski sastav „Obojeni program“.

Bend Deca Losih Muzičara
Hor Kolibri

Festival ima i edukativan karakter jer posetiocima pruža praktična znanja iz oblasti očuvanja i upravljanja životnom sredinom. Predmeti koji će se izučavati u sklopu ekoloskog programa su: lekovito bilje, biodiverzitet Dunava, nacionalni parkovi, enegetska efikasnost, organska poljoprivreda i menadžment otpada. Studenti će nakon programa imati priliku da ostvare praksu u kompanijama, institucijama i nevladinim organizacijama iz oblasti zaštite životne sredine.

Evropska asocijacija za informisanje o lokalnom razvoju i zaštitu životne sredine za Evropsku Uniju (AIDEL) izabrala je projekat “Supernatural park – od deponije do parka” kao jedan od 25 najuspešnijih projekata u Evropi.

Ove godine ulaznica za festival je ambalaža Supernatural čaja koji se može kupiti u beogradskim Maxi i Tempo objektima po ceni od 200 dinara. Cena karte na ulazu festivala iznosiće 400 dinara. Ulaz na festival do 14h za dečiji program je besplatan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here