Sve počinje knjigom

 

Tokom predstojećeg 62. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, svaka knjiga kupljena Mastercard karticama na Delfi i Laguna štandovima znači jedan školski obrok za decu u Ruandi

 knjiga

Beograd, 20.oktobar, 2017. godine –Kompanija Mastercard, izdavačka kuća Laguna i knjižareDelfipokreću novu kampanju koja za cilj ima obezbeđivanje školskih obroka za decu u Ruandi kako bi se osiguralo da deca u ugroženim zajednicama mogu da ostvare osnovno ljudsko pravo na obrazovanje.

Tokom 62. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga koji će trajatiod 22. do 29. oktobra, za svakoplaćanje koje ljubitelji knjiga obave Mastercard karticama na Laguna i Delfi štandovima u svim halama Sajma, bez obzira na iznos kupovine, kompanija Mastercard će donirati jedan školski obrok namenjen deci Ruande.To je često jedini obrok koji deca imaju u toku dana i njihov motiv da ostanu u školi i rade na svom obrazovanju kako bi mogli da stvore bolju budućnost za sebe i svoju porodicu.

Ova kampanja se odvija u sklopu globalnog partnerstva kompanije Mastercard sa Svetskim programom za hranu Ujedinjenih nacija u okviru kojeg je kompanijaveć donirala preko 17 miliona obroka i deo je šire Mastercard globalne inicijative za obezbeđivanje 100 miliona obroka i približavanje svetu bez gladi.

Sve počinje knjigom – što šire znanje imate, veće su šanse da napredujete u akademskom i profesionalnom životu i lakše ćete sesnalaziti u sve sofisticiranijem tehnološkom društvu u kojem živimo kako u razvijenim, tako i u zemljama u razvoju,“istakao je Artur Turemka, generalni direktor za tržišta Balkana u kompaniji Mastercard, i dodao: „Kampanja koju organizujemo sa našim partnerom izdavačkom kućom Laguna je naš doprinos tome da deca iz ugroženih zajednica ostanu u školi i da stvore osnovu za sopstvenu bolju budućnost. Pozivam ljubitelje knjiga da tokom ovog velikog kulturnog događaja posete Laguna i Delfi štandove i da plaćanjem Mastercard karticama, pomognu nam da učinimo nešto vredno i dobro za drugog.“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here