TAKSI u Ateljeu 212!

U Ateljeu 212 gostovaće Siti Teatar iz Ljubljane predstavom TAKSI, Gorana Vojnovića u režiji Aleksandra Popovskog 6.juna u 20:30 na sceni Petar Kralj.

Šta se dogodi prosečnom taksisti u slovenačkoj prestonici, kada u njegov taksi sednu konceptualni umetnik, tajanstvena dama, novopečeni buntovnik, nezaposleni panker sa kravatom, sveštenik bez prakse i dementni profesor marksizma?

Žestoka komedija iz pera Gorana Vojnovića je u režiji Aleksandra Popovskog  i u produkciji SiTi Teatra BTC iz Ljubljane premijerno prikazana u oktobru 2013. Na slovenačkom pozorišnom festivalu komedije „Dani komedije2014. TAKSI je izbrana za najbolju komediju po izboru publike, Klemen Slakonja je dobio nagradu za najboljeg komičara, a Aleksandar Popovski za najboljeg reditelja. Po mišljenju stručnog žirija radi se o „pozorištu humora bez granica, koji nije samo puka zabava. Humor sa jasnim autorskim potpisom u prefinjenim situacijama i sa majstorskim obrtima služi kao ogledalo, odnosno kao alat za razotkrivanje i društva i pojedinca i njegovog odnosa. Popovski je reditelj koji glumcima otvara prostor za stvaranje vrhunskih kreacija.“

Do danas je predstava u izvođenju odigrana 175 puta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here