Iskoristite leto za sticanje volonterskog iskustva u Srbiji!

U Mladim istraživačima SrbijeVolonterskom servisu Srbije u ponedeljak 03. juna počelo je prijavljivanje na međunarodne volonterske kampove u Srbiji za volontere i volonterke iz Srbije!

Sve opise kampova u Srbiji možete pogledati OVDE. Kako da se prijavite i uslove prijavljivanja pročitajte OVDE.

Zašto da izaberete da 10 dana do 2 nedelje provedete negde u Srbiji? Evo nekoliko odličnih razloga:

  • Ubedljivo najbolji način da upoznate svoju zemlju – lokalci su vam domaćini, domaću kaficu pijete uz meštane koji su oduševljeni što je međunarodna grupa volontera došla u njihovo mesto, pa vas zovu na slavu, pecanje, da probate domaće specijalitete, pa time postajete počesni gost Požarevca, Kupinova, Deliblata, Tršića, Drače, Donje Toponice, Sremskih Karlovaca, Titela, Ruskog Krstura, Užica, i drugih malih i upečatljivih mesta širom Srbije.
  • Svi troškovi su vam pokriveni osim puta i 2000 dinara participacije – pa da sedite kod kuće više biste para potrošili!
  • Volonteri i volonterke su iz različitih zemalja, pa ne morate da otputujete van zemlje da biste vežbali engleski i upoznali svoje vršnjake “od preko”
  • Radite nešto korisno za zajednicu a interesantno, što verovatno ne biste drugačije imali priliku da radite, na primer, da pravite mostiće preko rečice, organizujete kampanju za skretanje pažnje na probleme u toj zajednici, ili možda izložbu fotografija na temu nenasilja i razumevanja, radite u zaštićenim prirodnim dobrima kao što su Obedska bara, Deliblatsko ili Ludaško jezero, Koviljsko-petrovaradinski rit, organizujete seoske igre bez granica i još svašta nešto!

Ukoliko ipak želite da ove godine učestvujete na međunarodnom volonterskom kampu u inostranstvu, prijave su još uvek u toku!

Sve opise kampova u inostranstvu na kojima ima slobodnih mesta možete pogledati u pretraživaču kampova na linku OVDE. Napravili smo i video uputstvo kako da se prijavite koje možete pogledati OVDE.


Za sve dodatne informacije slobodno kontaktirajte Mlade istraživače Srbije. Kontakti se nalaze OVDE

PODELI
Bojan Živanović
Student druge godine na smeru novinarstvo i komunikologija na Fakultetu političkih nauka. Bavi se društvenim mrežama, odnosima sa javnošću i komunikacijama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here