Tek smo vam podelili preko 10 poklon knjiga iz Lagune! PM nastavlja…

U aprilu smo pokrenuli jednu novinu za vas, i to na nivou cele Srbije, i za sada dobijamo sjajne komentare od vas. 😀 Obećali smo vam da ćemo na svake dve nedelje, za vas imati po dve poklon knjige koje vam daruje izdavačka kuća Laguna! Knjige će moći da dobije bilo ko od vas jer će biti deljene na teritoriji cele Srbije i moći ćete da ih preuzmete u najbližoj knjižari Lagune.

Ovog puta „na izložbi“ su dve novije knjige – „Dah Života“, bestseler broj 1 New York Times-a, PolaKalantija(na FB) i knjigu dobitnika NIN-ove nagrade za 2014. godinu, „Susret pod neobičnim okolnostima“, Vladana Matijevića (na Instagramu).

Kako do knjiga, o čemu nam pričaju, ali i gde i kada ih delimo… pročitajte u nastavku.

laguna portal fb

Ovog puta vam na Fejsbuk donosimo i poklanjamo delo Pola Kalanitija koji je umro dok je još radio na ovoj duboko dirljivoj knjizi, pa ipak njegove reči i dalje žive da bi svima nama poslužile kao vodič. Dah života slavi život kroz duboka razmišljanja o suočenju sa smrću i o odnosu između doktora i pacijenta, a njen autor je nadaren pisac koji je bio i jedno i drugo.

U nastavku pročitajte samo neke od kritika za ovaj triler roman:

Dah života, memoarsko delo Pola Kalanitija, napisano u trenucima dok se suočavao s dijagnozom neizlečivog raka, dirljiva je i dubokomislena priča o porodici, medicini i književnosti. Uprkos sumornom prizvuku, ova knjiga je istovremeno i nadahnuće.“
The Washington Post

Dah života toliko je originalan – i toliko potresan – upravo zahvaljujući Kalanitijevom nesentimentalnom pristupu. Jedina je šteta što se ova knjiga, poput njegovog života, prebrzo završava.“ Entertainment Weekly

*** Laguna i PM imaju poklon(e) za vas: Dve knjige svake dve nedelje za naše čitaoce!

*** Saznajte prvi informacije koje se tiču nas, mladih! Šta je to novo u gradu, festivali, studentska obaveštenja

„Memoari Pola Kalanitija, posthumno objavljeni pod naslovom Dah života, poseduju težinu i mudrost starogrčke tragedije. Kalaniti svoju hroniku pretače u svedenu, divnu prozu, a njegov pripovedački glas je toliko samopouzdan i moćan da očekujemo da će preživeti sopstvenu smrt i nastaviti da opisuje šta se događa s njegovim prijateljima i porodicom sad kada njega više nema.“ The Boston Globe.

A što se tiče naše druge ovonedeljne knjige, Susret pod neobičnim okolnostima“  je nesvakidašnji roman o ljubavi i veri, o posrnulom anđelu i demonima, o poimanju sudbinskog i nebeskog. Vladan Matijević je još jednom pokazao zašto njegove knjige dobijaju najznačajnije književne nagrade, zašto o njima pišu najznačajniji književni kritičari, zašto se toliko čitaju i prevode na strane jezike. Njegov roman Susret pod neobičnim okolnostima svakako je još jedna potvrda da postoje autori sposobni da čitaocu prirede nezaboravnu svečanost.

*** PRATITE NAS: Svake nedelje vodimo vas na nekoliko mesta –bioskopi, pozorišta, muzeji, izložbe, posete

Kako možete dobiti neku od knjiga koje smo vam spremili u dogovoru sa timom Lagune (samo tri brza koraka):

Knjigu „Dah života“ delimo na na zvaničnom Fejsbuk nalogu PortalMladi, a kako biste bili potencijalni dobitnik, potrebno je da:

  1. Zapratite zvanični Twitter nalog PortalMladi  (https://twitter.com/PortalMladi)
  2. Na FB stranici gde smo postavili tekst da delimo Laguna knjige, morate da lajkujete taj post i da,
  3. Takođe, na našoj FB stranici, u komentaru posta gde se dele knjige napišite odakle ste (iz kog ste grada) i zašto baš ta knjiga treba da ode u tvoje ruke.

Ko želi da učestvuje u „igri“ za knjigu Susret pod neobičnim okolnostima“, neka poseti naš zvanični Instagram nalog gde ćete naći sve intrukcije kako da učestvujete.

To je to. Detalji odabira srećnih dobitnika, vreme njihovog objavljivanja kao i način preuzimanja knjiga biće objavljeni na zvaničnom Fejsbuk nalogu PortalMladi.

SREĆNO svima i da čitamo zajedno

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here