Timsko takmičenje u programiranju – Bubble Cup

Razvojni centar kompanije Microsoft u Srbiji poziva zainteresovane studente i srednjoškolce da se tokom marta prijave na timsko takmičenje u programiranju Bubble Cup i oprobaju svoja znanja iz ove oblasti.

Bubble Cup

Bubble Cup je timsko takmičenje u programiranju i rešavanju algoritamskih zadataka, osmišljeno još 2008. godine od strane Razvojnog centra kompanije Microsoft u Srbiji. Cilj ovog takmičenja je da popularizuje programiranje među mladima, privuče talentovane mlade programere iz zemlje i regiona, i promoviše timski rad. Ovo međunarodno takmičenje je namenjeno srednjoškolcima i studentima i do sada je okupilo više od 3000 učesnika širom sveta.

Bubble Cup takmičenje organizuje se u nekoliko faza: 1. faza: dve onlajn runde i 2. faza: finale u Beogradu. Nakon registracije na internet portalu www.bubblecup.org (otvoreno tokom marta 2016. godine) organizuju se dve onlajn runde – prva onlajn runda od 1. do 25. aprila, a druga onlajn runda od 1. do 25. maja 2016. godine. Tokom ove dve runde potrebno je da takmičari reše određeni broj zadataka. Najbolji timovi studenata i srednjoškolaca, prema jasno definisanim kriterijumima, postaju finalisti ovog takmičenja.

Finale Bubble Cup takmičenja organizuje se svake godine u septembru u Beogradu. Za detalje u vezi samih pravila takmičenja zainteresovani studenti informacije mogu dobiti na internet portalu www.bubblecup.org, na imejl adresi [email protected] ili preko Facebook strane takmičenja www.facebook.com/BubbleCupCompetition.

Razvojni centar kompanije Microsoft u Srbiji (Microsoft Development Center Serbia – MDCS) prvi je razvojni centar ove kompanije u Jugoistočnoj Evropi. U njemu se razvijaju softveri i aplikacije koje koriste milioni ljudi širom sveta. Otvoren 2005. godine, kao četvrti razvojni centar kompanije Microsoft u svetu,  tim u Srbiji danas čini više od 200 perspektivnih, mladih ljudi, vrhunskih stručnjaka iz oblasti kompjuterskih nauka i primenjene matematike.

Bubble Cup takmicenje

Jedan od ciljeva Razvojnog centra kompanije Microsoft u Srbiji je da motiviše mlade da se usmere ka znanju i inovacijama, uz nastojanja kontinuiranog približavanja informacionih tehnologija mladima kroz brojne inicijative i programe. Razvojni centar kompanije Microsoft u Srbiji u prethodnom periodu sarađivao je i sa različitim obrazovnim institucijama, od Istraživačke stanice Petnica, preko Matematičke gimnazije iz Beograda do Matematičkog fakulteta, Računarskog fakulteta, Elektrotehničkog fakulteta i drugih fakulteta u zemlji i regionu. 

Više o takmičenju „Bubble Cup“ na: http://www.bubblecup.org

Više o Razvojnom centru kompanije Microsoft u Srbiji: https://www.microsoft.com/serbia/mdcs

Više o kompaniji Microsoft u Srbiji: http://www.microsoft.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here