Traži se karta više: Belgijanci poludeli za sajmom srpske hrane u Briselu!

Za manje od nedelju dana za sajam srpske hrane u Briselu čulo je gotovo 120.000 ljudi u Belgiji! Niko nije očekivao da će pomama za srpskim proizvodima u ovoj zemlji Beneluksa doseći ovakav nivo. Sajam srpske hrane i pića u Briselu održaće se 28. septembra u Pres klubu Brisel u organizaciji Udruženja BEUM, a kroz projekat EUxcellence.

Sajam srpske hrane

„Zaista nismo očekivali ovoliko interesovanje“, istakao je menadžer projekta Đorđe Đorđević. On je dodao da je ceo događaj planiran kao manji i ekskluzivniji, a da im sada svaki dan stiže po desetine poruka sa pitanjima Belgijanaca kako da se registruju za posetu. „Imali smo kapacitet od samo 200 besplatnih karata, ali čim smo otvorili prijave, sve karte su podeljene u roku od 10 minuta. Veoma smo radosni i sa brojnim porukama podrške koje primamo od budućih posetilaca našeg sajma, svi su veoma uzbuđeni zbog prilike da probaju srpsku hranu i piće“, naveo je Đorđević.

A u čemu će Belgijanci moći da uživaju 28. septembra? Za sada, tu je široka paleta proizvoda od voća – džemovi sa biljem, sokovi i namazi, craft pivo, izvorska voda i proizvodi od meda, međutim ponuda će se širiti. „Cilj nam je da predstavimo što širi spektar srpskih proizvoda u Briselu i da omogućimo našim proizvođačima da ostvare izuzetno bitne veze i možda započnu izvoz u neku od zemalja Beneluksa i zato bismo još jednom podsetili sve kompanije da mogu učestvovati kao izlagači ili da pošalju svoje proizvode kako bi ih prezentovali u Briselu“. Upravo ovo predstavlja jedan od glavnih razloga organizovanja ovog događaja – učesnici sajma će imati prilike da se direktno povežu sa distributerima, trgovinskim lancima i uvoznicima iz zemalja Beneluksa. Pored ovoga, srpske kompanije će imati priliku i da se upoznaju sa procedurama uvoza u EU, kroz sastanke i posete u evropskim institucijama. 

Neke od kompanija koje će učestvovati na sajmu su: JDM/Little Blue Pot džemovi – Mini pivara KORS – Medođija medovi – Tronoša voda – Pivara Kaš – Pekara „Ma-Jo“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here