Treća u okviru ciklusa radionica za studente Psihodramsko čitanje

Voditeljke radionice: Gordana Marić Lalović – psihološkinja, grupna psihoanalitičarka,  psihodramska psihoterapeutkinja i supervizorka i Danica Vulićević – profesorka književnosti i psihodramatičarka u edukaciji

Pozivamo vas na treću u nizu radionica Psihodramsko čitanje da zajedno mislimo (i delimo utiske) o romanu Južno od granice, zapadno od sunca“, Haruki Murakami.

Psihodramsko čitanje Haruki Murakami

Radionica nudi prostor za promišljanje o knjizi, ali ne i formalnu književnu analizu, pre rad sa onim što knjiga  u nama pokreće – u svakom posebno i u nama kao grupi. Ona podstiče neko novo razmišljanje o pročitanom, nudi uvide i ključeve mogućih tumačenja dela, kao i lične spoznaje, slične onima do kojih se dolazi u psihodrami (kada se primenjuje kao psihoterapija).

Radionica počinje razgovorom u krugu, spontanim asociranjem na delo – pričanjem utisaka i doživljaja, razmišljanjima inspirisanim čitanjem, a razvija se dramatizovajem nekih ideja na improvizovanoj pozornici. Korišćenjem tehnika psihodrame: zamene uloga, dubla, miroringa, pomoćnog ega – postajete deo istraživanja koje Vam može postati važno.

Za radionicu nisu potrebna nikakva predznanja ni posebni talenti. Broj učesnika je ograničen. Prijave slati na e-mail: [email protected] 

Ako ste čitali i dopalo vam se

Ako  vas je iznerviralo

Ako niste ni pročitali ali ste radoznali

Ako ste u svakoj od ovih grupa

Ili niste ni u jednoj

Dobrodošli ste.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here