Treninzi projekta „Mladi u turističkoj industriji“ – Beograd, 15-19. jun 2020.

Projekat “MLADI U TURISTIČKOJ INDUSTRIJI“ stvoren je sa ciljem promocije zapošljavanja, samozapošljavljanja  i promocije preduzetništva mladih u sektoru turizma.

Sprovode ga  udruženje „Srbija za mlade“ i opština Negotin, finansira ga Evropska unija, a deo je globalnog projekta “Podrška Evropske unije aktivnom uključivanju mladih“.

Projekat se realizuje u sledećih 9 opština i gradova u Srbiji: Negotin, Bajina Bašta, Projekat “MLADI U TURISTIČKOJ INDUSTRIJI“ stvoren je sa ciljem promocije zapošljavanja, samozapošljavljanja  i promocije preduzetništva mladih u sektoru turizma.

Sprovode ga  udruženje „Srbija za mlade“ i opština Negotin, finansira ga Evropska unija, a deo je globalnog projekta “Podrška Evropske unije aktivnom uključivanju mladih“.

Projekat se realizuje u sledećih 9 opština i gradova u Srbiji: Negotin, Bajina Bašta, Nova Varoš, Raška, Savski venac (Beograd), grad Niš, grad Sombor, grad Čačak, Bač.

Dva najvažnija dela projekta su info dani i treninzi.

Radi uspešne realizacije programa tokom pomenutih treninga biće angažovani eksperti i uspešni preduzetnici u turizmu iz različitih oblasti koji će mladima preneti svoje iskustvo, znanje i veštine. Predavači na zakazanim treninzima su: Vladimir Đumić (Just go), Bojan Zečević (Ekonomski fakultet), Goran Petković (Ekonomski fakultet), Snežana Štetić (UTVS), Jovan Kocmanović (Peristeron), Veljko Kovačevič (Preduzetnik), Darko Gavrilović (Direktor turističke agencije „Talas travel“.

Aktivnosti se sprovode u saradnji sa fakultetima, Nacionalnom službom za zapošljavanje, lokalnim opština, lokalnim centrima za socijalni rad i kancelarijama za mlade.

Na trenizima će se raditi dve obuke sa po četiri modula:

 1) Treninzi o preduzetništvu

Modul 1- Mogućnosti za preduzetništvo u sektoru turizma

Modul 2- Uočavanje najboljih preduzetničkih ideja za osnivanje malog omladinskog biznisa u sektoru turizma

Modul 3- Priprema biznis plana za budući omladiski biznis u sektoru turizma

Modul 4- Marketing u sektoru turizma

2) Treninzi o usvajanju praktičnih znanja i veština za rad u industriji turizma

Modul 1- Vrste poslova u sektoru turizma i opisi posla

Modul 2- Opšti principi rada u sektoru turizma

Modul 3- Specifične dužnosti i obaveze zaposlenih u sektoru turizma

Modul 4- Specifični primeri gostoprimstva u sektoru turizma

 

Naša misija je obezbeđivanje preduslova za zapošljavanje i samozapošljavanje mladih u sektoru turizma. Podizanje svesti poslodavaca u turističkoj industriji o zapošljavanju pripadnika ugroženih grupa, kako bi se smanjio nivo nezaposlenosti. Cilj je mladima pružiti šansu da u svojoj zemlji nauče sve što im je potrebno za uspešno pokretanje i vođenje održivog projekta iz oblasti turizma. Nakon realizacije projekta želimo da na tržištu Srbije posluje najmanje 10 novih preduzeća i da njihovo poslovanje bude održivo u budućnosti.

Popunjavanjem upitnika ispod možete se prijaviti na treninge u Beogradu koji će se održati 15-19. jun 2020. u „Inkubator Gnezda” u sali za prezentacije (Masarikova 5, šesti sprat Beograđanke) . Učešće na treninzima je besplatno, obezbeđeni su radni materijali, hrana i osveženje.

Takođe na kraju treninga za sve učesnike koji su bili redovni na trenizima spremili smo kviz „Koliko poznaješ Srbiju“, a za pobednike smo spremili brojne nagrade.

Posle završetka treninga svi zainteresovani za letnju  praksu u hotelima i restoranima, koja će biti organizovana u okviru projekta, mogu da se prijave nakon završetka treninga 19. juna 2020.

Svi zainteresovani mogu da se prijave klikom na link.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here