Tribina “Mladi bezbedni učesnici u saobraćaju”

  Mladi od 18 do 25 godina starosti spadaju u najugroženije i najrizičnije učesnike u saobraćaju. Razlozi njihovog stradanja su mnogobrojni – neiskustvo, neznanje, površnost, agresivnost, nedostatak saobraćajne kulture, mladalački bunt, želja za dokazivanjem – i zato su često žrtve u saobraćaju kao vozači, suvozači, pešaci, motorciklisti, biciklisti…

  Učenici Politehničke škole, članovi Sekcije za bezbednost u saobraćaju, dali su sebi zadatak da skrenu pažnju đacima na potencijalne opasnosti i kako preduprediti da do potencijalne saobraćajne nezgode uopšte ne dođe.

  Tribina "Mladi bezbedni učesnici u saobraćaju"

  Volonteri su do sada obeležili 1. april, Dan borbe protiv alkoholizma i organizovali javnu akciju u Pešačkoj zoni u Kragujevcu gde su informisali građane i delili im promotivni materijal. Tokom projekta nastavili su sa kampanjom koja upozorava na rizike korišćenja alkohola tokom vožnje u kafićima i srednjim školama gde planiraju postavljanje mobilnih izložbi na temu bezbednosti u saobraćaju. Na kraju projekta, pred sam završetak školske godine promovisaće slogan „Na maturu bez automobila“ i nastojati da utiču na učenike završnih godina srednje škole.

  Članovi Sekcije za bezbednost saobraćaja Politehničke škole organizovaće tribinu na kojoj će se govoriti o bezbednosti mladih u saobraćaju. Pored učenika i nastavnika Politehničke škole, govoriće predstavnici Policijske uprave Kragujevac i predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja. Početak tribine najavljen je simbolično u 11.59 časova, 8.5.2017. u Politehničkoj školi, Kosovska 8, Kragujevac.

  Za dodatne informacije, obratite se Filipu Miloševiću, profesoru Politehničke škole na telefon: 064/2621493, 062/495118 ili na mejl [email protected]

  U skladu sa Zakonom o mladima i Nacionalnom strategijom za mlade, Ministarstvo omladine i sporta u partnerstvu sa 8 Resurs centara nastavlja da pruža podršku udruženjima mladih i neformalnim omladinskim grupa širom Srbije da kroz obuku i realizaciju omladinskih projekata podstiču aktivizam i volonterizam u svojim lokalnim zajednicama.
  Bilo bi nam veliko zadovoljstvo ukoliko biste svojim prisustvom pomogli da ovaj konkurs dobije odjek kakav zaslužuje. Mladima treba pomoći da menjaju svoju sredinu, jer kada mladi nešto menjaju, menjaju na bolje!

  PODELI
  Portal Mladi
  Portal Mladi je servis koji je nastao kao potreba da se na jednom mestu svakodnevno objavljuju informacije i konkursi sa idejom da se mladi informišu, edukuju i motivišu.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here