Umetnik koji nema šake: Marijuž Kedzierski

Marijuž Kedzierski (Mariusz Kedzierski) je poljski umetnik koji svoja dela stvara uprkos tome što je rođen sa defektima gornjih ekstremiteta. Marijuž ima samo deo desne ruke, dok levu nema uopšte. Ovo ga ipak nije sprečilo da ispuni svoj san i postane umetnik.

Dvadesettrogodišnji Poljak svoj talenat pokazao je na ulicama brojnih evropskih gradova poput Londona, Rima, Pariza, Krakova… “Moj invaliditet ne znači da moram da zaboravim svoj život, ne znači da moram da odustanem od svojih snova” kaže Marijuž.

Otkako je počeo aktivno da se bavi slikanjem, ovaj mladić nacrtao je oko 700 portreta, za šta mu je prema sopstvenim rečima bilo potrebno oko 15 000 sati. Kedzierski je za svoja dela dobio drugu nagradu na takmičenju “Best Global Artist” u Beču 2013. godine. Kako kaže njegova želja je da inspiriše ljude širom sveta da pomeraju svoje granice i jure svoje snove.

Pogledajte neke od njegovih radova.

PODELI
Đorđe Platiša
Urednik rubrike "Zanimljivosti". Običan momak sa puno mašte i malo dara za pisanje. Ljubitelj književnosti, istorije, Kejt Blanšet i motora. Još uvek u pubertetu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here