USF Gaming Fair powered by LG

Studentska organizacija Unija studenata FON-a i ove godine je organizovala treći po redu ,,USF Gaming Fair“. Projekat se sastojao iz dva dela: humanitarnog gejming turnira i edukativnog dela – Sajma gejming industrije. Humanitarni gejming turnir održan je 15. i 16. marta u GamePub-u (TC Stadion), dok je edukativni deo projekta – Sajam gejming industrije uspešno realizovan na FON-u 17. marta.

,,USF Gaming Fair“ je projekat koji za cilj ima da mladima podigne svest o značaju potencijala gejming industrije, kao i da ljubiteljima video igara pruži priliku da se druže i nadmeću u svojim veštinama i ujedno pomognu onima kojima je to najpotrebnije.

Prva dva dana (15. i 16. mart) u igraonici GamePub (TC Stadion) više od 310učesnika je pokazalo svoje veštine u video igrama: CS:GO, CS1.6, LOL, LOL ,,1 na 1“, FIFA19 i MortalCombat. Učesnici su uživali u dobroj atmosferi, a najbolji su dobili vredne nagrade. Sav novac od kotizacija prikupljen je za lečenje devojčice Vjere Rajković koja boluje od teške bolesti, a ove godine je sakupljeno čak 137. 013 dinara.

Edukativni deo projekta se održao na Fakultetu organizacionih nauka 17. marta gde su svi prijavljeni učesnici mogli da slušaju predavanja i učestvuju u interaktivnim radionicama nekih od najznačajnih svetskih i domaćih kompanija, vodećih u gejming industriji, kao što su: LG, TwogNation, Ubisoft, Mad Head Games, Trust Gaming. Pored pomenutih predavanja, studenti i svi zainteresovani su na Sajmu gejming industrije imali priliku da ostvare kontakt sa poslodavcima iz najbrže rastuće industrije današnjice.

Važnost ovog projekta su prepoznali mnogi partneri i prijatelji, koji su omogućili njegovu uspešnu realizaciju. Generalni partner ovogodišnjeg projekta bio je ,,LG“. U realizaciji edukativnog dela projekta učestvovalo preko 100 delegata i 65 članova organizacionog tima.

Za sve dodatne informacije kao i delić atmosfere sa ovogodišnjeg projekta možete videti na našoj Facebook stranici USF Gaming Fair ili instagram profilu usf_gamingfair.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here