Veče „ekomentaraca“ – Priroda govori

Veče ekoloških kratkometražnih dokumentaraca “Priroda govori” održaće se u utorak, 22. avgusta od 20 časova u Poletu, u ulici Cetinjska 15. Nakon svakog filma, razgovaraće se sa rediteljem Boškom Savkovićem o datoj temi. Svi prikazani filmovi biće vezani za ugroženost životne sredine.

U toku večeri, prikazaće se sledeći filmovi: „Posle bombi“, „U ime života“, „Plodovi zime“, „How Much Plastic is in the Ocean?“ i „Plastic Island”.  Cilj je da se prikažu globalni ekološki problemi i približe prisutnima, kako i da iz prve ruke saznamo koliki izazov predstavlja pravljenje ekoloških dokumentaraca u Srbiji.

Veče ekomentaraca Priroda govori

Reditelj Boško Savković  pokrenuo je “SILAFest”, prvi domaći festival turističkog i ekološkog filma,koji se održava u Velikom Gradištu I 2010. godine je zvanično uvršten u 12 najprestižnijih svetskih festivala turističkog i ekološkog filma u izboru Svetske federacije turističkog filma (CIFT). Njegov film “Plodovi zime“osvojio je Gran pri za najbolji eko-turistički film na svetu 2011. godine. Kratki dokumentarni film „Posle bombi“ osvojio je nagradu Srebrni delfin na Kanskom festivalu u kategoriji za ekološki dokumenatrni film i Gran pri CIFFT-a za najbolji turistički film u svetu.

Centar za razvoj ideja je nevladina organizacija čiji je fokus podsticanje razvoja kreativnih ideja kod mladih, dok su glavni ciljevi unapređivanje njihovog položaja u društvu, ukazivanje na aktuelne probleme i realizaciju različitih programa za njihovu edukaciju, uglavnom u  oblastima preduzetništva, kulture i ekologije.

Ulaz je besplatan, plaća se samo osveženje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here